Uzayda mahsur kaldığını söyleyen astronota 30 bin dolarını kaptırdı! Evlilik vaadiyle kandırıldı...

Japonya'da ilginç bir dolandırıcılık vakası yaşandı. Japonya'nın merkezinde yaşayan bir kadın Uluslararası Uzay İstasyonunda çalışan ve geri dönmek için paraya ihtiyacı olan bir Rus astronotu olduğunu iddia eden bir kişiye yaklaşık 4,4 milyon yen (30 bin dolar) kaptırdı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Muhammed Fatih Karabulut

Kendisini astronot olarak tanıtan kişi tarafından dolandırılan Japon kadın polise suç duyurusunda bulundu. Japonya'nın Shiga eyaletindeki 65 yaşındaki kadın haziran ayında bir sosyal medya platformunda yabancı bir adamla tanıştı. Zaman içerisinde onunla iletişimini ilerleten kadın adamla evlenmeyi düşünmeye başladı.

KENDİSİNİ ASTRONOT OLARAK TANITTI

Aksam.com.tr'nin Japon The Mainichi'den aktardığı habere göre; Japon polisinden edinilen bilgilere göre kadın, adamın defalarca ona sevdiğini söylediğini ve evlenme teklifinde bulunduğunu aktardı. Polis, zanlının daha sonra kadından bir roket masrafı ve Dünya'ya "iniş ücreti" olarak para istediğini söyledi.

Kadın, talebi kabul ederek Ağustos ve Eylül ayları arasında kişinin belirttiği bir banka hesabına para aktardı. Ancak adam ondan para istemeye devam edince polise başvurdu.

30 BİN DOLARINI KAPTIRDI

Eve dönmek ve Japonya'da yeni bir hayat kurmak için "iniş ücreti" talep ettiğini iddia eden kadın 19 Ağustos ile 5 Eylül arasında beş ayrı banka havalesi yoluyla adama toplamda 4.4 milyon yen (30 bin dolar) gönderdi. Bu karmaşık olaydan şüphelenen kadın polise başvurmaya karar verdi. Higashi-Omi Polis Karakolu şu anda suçu araştırıyor.

İLK VAKA DEĞİL

Bu astronot temalı ilk çevrimiçi dolandırıcılık değil. 2016 yılında bir dolandırıcı kendisini Nijerya'nın ilk astronotu Abacha Tunde'nin kuzeni olarak tanıtan bir e-posta gönderdi. Hikaye şöyle devam etti, Tunde, Sovyetler Birliği dağıldığında farkında olmadan bir Sovyet uzay istasyonunda bırakılmıştı. E-postada "İyi bir mizahı var ama eve gelmek istiyor" yazıyordu.

Sahtekar, kuzeninim hala yıllarca devam eden tek kişilik görevi için 15 milyon doları aşan bir ücret alacağını, ancak Dünya'ya dönüp fonları serbest bırakmak için büyük miktarda paraya ihtiyaç duyduğunu iddia etti. Kurban 3 milyon dolar ödemeye razı olsaydı, astronotun servetinin yüzde 20'sini alacaktı. Tabii ki bu bir aldatmacaydı. Aslında Abacha Tunde diye birisi yok yok ve hiç Nijeryalı astronot olmadı.