MTA Türkiye deprem ve fay hatları haritası sorgulama 2023! Evimin altından fay hattı geçiyor mu?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Türkiye deprem ve fay hatları haritası da yaşanan olayın ardından gündemdeki yerini aldı. Vatandaşlar ''Evimin altından fay hattı geçiyor mu?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Fay hattı sorgulama işlemi internetten online olarak gerçekleştirilebiliyor. İşte Türkiye fay hattı bölgesi ve deprem haritası...

Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Doğu Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattı da vatandaşların merak edip araştırmalar yaptığı konulardan birisi oldu. Türkiye deprem ve fay hatları haritası da internet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, Evimin altından fay hattı geçiyor mu? MTA fay hattı sorgulama sayfası!

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

Maden Teknik ve Araştırma Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yayınlanan yenilenmiş diri fay hatları haritası deprem fay hatları ile ilgili birçok bilgiye ışık tutuyor. MTA'nın resmi internet sitesinde yer alan kısımdan evinizin altından ya da yakın konumundan fay hattı geçip geçmediğini öğrenebilirsiniz.

FAY HATTI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE DEPREM VE FAY HATLARI HARİTASI

En son 1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenmiş, 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete' de yayımlanmıştır. Yeni harita 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

4. seviye deprem alarm durumu ne anlama geliyor? 4. seviye alarm ne demek?

Proje, AFAD tarafından yürütülmekte olan Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) kapsamında desteklenmiştir. Ayrıca, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından da destek verilmiştir. Ayrıca "Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği" de aynı tarihli RG'de yayınlanmış olup, eş zamanlı olarak yürürlüğe girmiştir.

Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Yeni haritada, bir önceki haritadan farklı olarak deprem bölgeleri yerine en büyük yer ivmesi değerleri gösterilmiş ve "deprem bölgesi" kavramı ortadan kaldırılmıştır.

Elazığ depreminde kaç kişi öldü? Elazığ Sivrice depremi hangi yıl oldu, kaç şiddetinde meydana geldi?

Deprem tehlike haritası RİSK haritası değildir. RİSK haritası olması için bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, ekonomik kayıpları saptamak ve depremin çevreye vereceği zararları hesaplayıp bu zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir.

Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen ²Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi² başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.

E-DEVLET DEPREM TEHLİKE HARİTALARI İÇİN TIKLAYIN

17 Ağustos Gölcük depremi kaç şiddetinde oldu, kaç saniye sürdü? 1999 Gölcük Depreminde kaç kişi öldü?