Eve aslan girdi: Köpek kovaladı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir kadın Cuma günü arka penceresinden baktığında köpeğinin evin bahçesinde büyük bir dağ aslanını kovaladığını görünce gözlerine inanamadı. Acil servisi aradı.

Aksam.com.tr

Kaliforniya'da bir kadın evinde çalışırken bahçesine giren aslan karşısında şok olurken köpeğinin aslanı kovaladığını görmesiyle daha fazla şaşırdı.

Aksam.com.tr'nin NBC'den çevirdiği habere göre, Sandy Ali, isimli kadın NBC'yE verdiği röportajda, "Çalışma odamızda İncil çalışması yapıyorduk. Arkadaşım dışarıya baktı ve 'Oh, köpekleriniz oynuyor,' dedi."

"Ben de 'Sadece bir tane köpeğim var,' dedim."


Kadın bunu dedikten sonra dışarı koştu ve aslanın bir ağaca sıçradığını gördü.

"Tek bir sıçrayışta, ağaca çok hızlı bir şekilde çıktı," diyen kadın acil yardımı aradı.

Acil yardım personeli bahçesine gelerek dağ aslanını yakalayıp başka bir yere taşımak için uğraştılar; aslanın direndiği saatlerce ağaçta kaldığı öğrenildi.

Müdahale eden ekipler hayvanı sakinleştirmeye çalışırken bir süre sonra aslan yandaki tarlaya sıçrayıp kaçmayı başardı.

San Joaquin County Şerif Ofisi, dağ aslanının zarar görmediğini ve uzaklaştığını söyledi.

Şeriflik ofisi, bölge sakinlerini Cuma günü dağ aslanının varlığı konusunda uyardı ve güçlü kedinin saldırgan olmadığı veya halk için bir tehlike oluşturmadığına inanıldığını ekledi.

Şerifin uyarısını Twitter'da paylaşması üzerine olay sosyal medyada viral oldu, kullanıcılar şaşkınlıklarını dile getirdi.

Bir kullanıcı 'Bu gerçek mi?' diye sorarken başka bir kullanıcı da köpeğin kahramanlığından bahsedip 'Köpek, ailesini koruyabileceğini kanıtladı' dedi.