Evde bakım maaşları yattı mı? 2024 Ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi

Evde bakım maaşlarının ne zaman yatacağı, yardımdan faydalanan bireyler tarafından sorgulanıyor. 2024 Ekim evde bakım maaşları için ödeme tarihleri belli oldu. Engel durumuna göre değişen miktarda ödeme alan vatandaşların ödemeleri bu ay zamlı olarak yatırılacak. Peki Evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? İşte Ekim 2024 evde bakım maaşı yatan iller listesi

Evde bakım maaşları yatan iller listesi ay ortasına gelinmesiyle birlikte araştırılmaya başlandı. Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi kişilere verilen destek ödemesininin yattığı illere ilişkin sorgulamalar ekim ayına girilmesiyle hız kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. İşte 16 Ekim 2024 evde bakım maaşı yatan iller sorgulama sayfası

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı evde bakım maaşlarının yatırılacağı tarihi duyurmuştu. Evde bakım maaşının banka hesaplarına geçmesini bekleyen bireyler, 2024 Ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller listesini kontrol ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli veya yaşlı bireylerin evde bakımını üstlenen kişilere verilen Evde bakım maaşının hesaplara yatıp yatmadığı, yardımı alan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Evde bakım maaşı sorgulaması E-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama ekranı üzerinden yapılabiliyor. İşte 2024 Ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller ve ödemelerin yapılacağı tarihler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Engelli ve hasta yakınlarına ödenen evde bakım maaşları her ayın 15'i ile 30 arası hak sahibi kişilerin hesaplarına yatırılıyor.

2024 Ekim evde bakım maaşları 15-29 Ekim tarihleri arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıklarını bugün itibarıyla hesaplara aktarmaya başladık. Bu kapsamda 3,1 milyar lira yaşlı ve 2,5 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 5,6 milyar lira tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz." dedi.

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'inden itibaren hesaplara geçiyor. Evde bakım aylıklarının durumu ise https://www.turkiye.gov.tr/ashb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu adresinden sorgulanabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU 2024?

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte bazı maaş ve ücretlerde değişiklik yaşandı. Evde bakım yardımı da bu değişikliklerden etkilendi. Son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31 zam yapıldı.

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte evde bakım yardımına da memur maaş zammı oranında artış yapıldı. Mevcut durumda evde bakım yardımı aylığı 7 bin 608 liradan 9 bin 77 liraya yükseldi.