Euronews'ten dikkat çeken turizm analizi... ''Depreme rağmen hiçbir iptal yok''

Türkiye bir yandan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin yaralarını sarmakla mücadele ederken öbür taraftan da milyonlarca turistin gözdesi olmaya devam ediyor. Euronews, ''Türkiye dünyanın her yerinden turist çekiyor'' başlıklı bir haber yayımladı. Haberde, 2022 yılında 51 milyondan fazla turistin Türkiye'ye ziyarette bulunduğu ifade edildi. Geçtiğimiz yıl 16 milyona yakın yabancı turisti ağırlayan İstanbul başta olmak üzere Antalya, Muğla, İzmir, Kapadokya ve Konya gibi ana ziyaret noktalarının depremden etkilenen bölgelerin dışında olduğu belirtilen haberde, yıkıcı afete rağmen turistlerin seyahat planlarını ertelemediğine vurgu yapıldı.

Euronews

Türkiye, turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depreme rağmen turistlerin hala akın akın Türkiye'ye gelmesine dikkat çeken Euronews, "Türkiye dünyanın her yerinden turist çekiyor" başlıklı bir yazı yayımladı.

Türkiye, 2022 yılında yüzde 71'lik keskin bir artışla 51 milyondan fazla turist ağırladı. 2022'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 53'lük bir artışla 46 milyar dolar turizm geliri elde edildi.

"TURİSTLER YIKICI DEPREMLERE RAĞMEN ZİYARETLERİNİ ERTELEMEDİ"

Uluslararası haber portalı Euronews, Türkiye'nin turizm sektöründeki yükselen başarısına dikkat çekti. Euronews'in, 'Türkiye dünyanın her yerinden turist çekiyor' başlıklı haberinde, 2022'de 51 milyondan fazla turistin Türkiye'ye ziyarette bulunduğuna vurgu yapıldı. Haberde, geçtiğimiz yıl 16 milyona yakın yabancı turisti ağırlayan İstanbul başta olmak üzere Antalya, Muğla, İzmir, Kapadokya ve Konya gibi ana ziyaret noktalarının depremden etkilenen bölgelerin dışında olduğu belirtilerek yıkıcı depremlere rağmen turistlerin seyahat planlarını ertelemediği ifade edildi.

TÜRKİYE, TURİSTLERDEN TAM PUAN ALDI

Deprem öncesi yerlerini ayırtan turistler, İstanbul'daki rezervasyonları iptal etmedi.

İspanyol turist Marian Catalan rezervasyonuna sadık kalanlardan biri. Catalan, "Evet, biraz kararsız kalmıştım. Ama her şeyi önceden ayarlamıştık ve deprem bölgesine bin kilometre uzaklıkta olması bizi rahatlattı. Burası güvenli bir ülke ve kesinlikle yeniden gelmek istiyoruz. Çok sevdik." dedi

"TÜRKİYE SEYAHAT ETMEK İÇİN GÜVENLİ"

İngiliz turist Debbie Still de her şeye rağmen seyahatini iptal etmedi.

Still, bu zor dönemde Türkiye'yi seyahat etmenin önemli olduğunu vurguluyor: "Buraya geleli daha 24 saat bile olmadı ama şimdiden çok sevdik. Harika bir yer. Türk insanıysa çok kibar, çok candan. Bugün isteyeceğimiz son şey insanların Türkiye'ye gelmemesi olur. Her zamankinden daha çok gelmelisiniz!"

Türkiye'ye seyahat etmek, korkunç depremden etkilenen bölgeler dışında güvenli. Ülkenin önde gelen hava yolu şirketleri ve uluslararası havalimanları normal şekilde çalışmaya devam ediyor. Havas Voyages and Selectour Başkanı Laurent Abitbol gibi uzmanlar da bunun üzerinde duruyor:

"Herhangi bir iptal olmadı, insanlar gidebiliyor. Depremin Türkiye'nin turizm noktalarına bin kilometre uzaklıkta meydana geldiğini bilmek gerekiyor. Rezervasyonlarda herhangi bir düşüş olmadı. Her gün Türkiye'ye gitmek için kayıt yaptıran yüzlerce müşterimiz oluyor. Türkiye'ye seyahatlere devam etmek çok önemli."

Turizm 2023 yılında pandemi öncesi seviyelere dönme yolunda ilerliyor ve ülke de bu doğrultuda gitmeye devam etmek istiyor.