Etli fajita nasıl yapılır, malzemeleri neler? Etli fajita tarifi Gelinim Mutfakta'da ekrana geldi!

Etli fajita tarifi Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümü ile ekrana geldi. Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan yapımda enfes tarifler seyirci ile buluşuyor. Etli fajita nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte etli fajita tarifi...

Gelinim Mutfakta'da lezzetli tarifler seyirci ile buluşmaya devam ediyor. Bugün günün yemeği etli fajita olarak açıklandı. Peki, Etli fajita nasıl yapılır, malzemeleri neler? Haberimizin içerisinden etli fajita tarifine ulaşabilirsiniz.

ETLİ FAJİTA MALZEMELERİ NELER?

500 gram dana biftek

1 adet sarı biber

1 adet kırmızı biber

3-4 adet sivri biber

1 adet kırmızı soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı sirke

Yarım limonun suyu

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yarım çay kaşığı toz şeker

2-3 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı kekik

ETLİ FAJİTA NASIL YAPILIR?

Dolmalık biberleri jülyen, soğanı piyazlık doğrayın.

Etlerinizi jülyen doğrayın ve derin bir kaba alın.

Üzerine sirke, limon suyu, kimyon, toz ve pul kırmızı biber, şeker, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve hepsini iyice harmanlayın.

Sarımsakları ince ince kıyın.

Kekik ve sarımsağı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte etlere ekleyip yeniden karıştırın.

Etleri bir süre bu marine sosunda dinlendirerek baharatların lezzetinin ete geçmesini sağlayın.

Tavayı önceden ocağa koyup iyice ısıtın.

Etleri sosuyla birlikte tavaya aktarın ve her tarafı kahverengi olana kadar iyice soteleyin.

Etleri bir maşa yardımıyla tavadan alıp kenara koyun.

Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Soğanı ve biberleri tuz ve karabiberle tavaya alıp yumuşayana kadar yüksek ateşte soteleyin.

Sebzelere etleri de ekleyip 3-4 dakika da hepsini birlikte pişirin.

Fajita'nızı yanında tortilla ekmeği ve soslarla sıcak servis edin