Ehliyet yenileme süresi ne zamana kadar uzatıldı? Eski ehliyetlerin süresi ne zaman doluyor?

Ehliyet yenileme süresi, yıl sonunun gelmesiyle birlikte merak edilen konular arasında yer alıyordu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerinin süresinin uzatılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Eski ehliyetlerin yenilenmesi iöçin verilen süre uzatıldı. Buna göre; Ehliyet yenileme süresi ne zamana kadar uzatıldı? Eski ehliyetlerin süresi ne zaman doluyor?

Eski ehliyetlerin süresi İçişleri Bakanlığı tarafından uzatıldı. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için verilen süre geçtiğimiz sene sonunda bitecekti. Yıl sonuna kadar yenilenmeyen eski tip ehliyetler geçersiz sayılacaktı. İçişleri Bakanlığı eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için süreyi uzattı. Peki Eski ehliyetlerin süresi ne zaman doluyor? Ehliyet yenileme süresi ne zamana kadar uzatıldı? İşte detaylar...

ESKİ EHLİYETLERİN SÜRESİ NE ZAMAN DOLUYOR?

1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi 31.12.2022 tarihi olarak belirlenmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamayla birlikte, ehliyet yenileme süresinin uzatıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 01.01.2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 2 yıl süreyle uzatıldığını açıkladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerinin süresinin uzatılmasıyla ilgili açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi süresini 31 Aralık 2024'e kadar uzattı.

Yapılan açıklamada, ''01.01.2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, 31.12.2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatılmıştır'' denildi.