Eşini öldürmeye geldi, jandarmayla çatıştı

Eşini vurmaya geldi, jandarmayla çatıştı. Askerin koruması hayatını kurtardı. Eşine saldırdığı için tutuklanan eski uzman çavuş Ömer Solmaz, serbest bırakıldı. Elektronik kelepçeyi kırarak, koruma kararı olan boşanma aşamasındaki eşi Hacer Solmaz'ı vurmaya gelen Solmaz, nöbet tutan jandarmaya ateş açtı.

Tokat Çerçi Köyü'nde yaşayan geçen yıl disiplinsizlik nedeniyle uzman çavuşluktan atılan Ömer Solmaz (30), 11 Ağustos'ta eşi Eşi Hacer Solmaz'a saldırdı. Olay sonrası Solmaz için koruma kararı verildi. Tutuklanan Ömer Solmaz, 7 Ekim'de adli kontrolle serbest bırakıldı ve elektronik kelepçe takıldı. 4 Aralık'ta ayağındaki elektronik kelepçeyi kırarak ortadan kaybolan eski uzman çavuş Solmaz'ın kullandığı babasına ait araç, şehir merkezinde terk edilmiş halde bulundu. Bunun üzerine jandarma, Solmaz için köyde nöbet tutmaya başladı. Dün sabah saatlerinde eve gelen Solmaz, jandarmaya pompalı tüfekle ateş açtı. Kıdemli Astsubay Ferhat Koyun yaralandı. Bir süre çatışmaya devam eden Solmaz, gözaltına alındı.

Korkuyla yaşadığını anlatan Hacer Solmaz, devlet yetkililerinden yardım istedi.

'OLMASALARDI ÖLEBİLİRDİK'

Hacer Solmaz, "Bu şahıs sürekli beni tehdit ediyordu. Kelepçeyi kırıp buraya geldi. Jandarmalar vardı. Onlar olmasaydı, gerçekten biz ölebilirdik. Can güvenliğimiz yok. Bir sürü kadın ölüyor. Ben devlete sesleniyorum, ne olur artık sesimizi duysunlar. Onu dışarıya çıkarmasınlar. Biz öldükten sonra mı bu adam mı alacaklar" dedi.