Erzincan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları ve oy oranları nasıl? ERZİNCAN SEÇİM SONUÇLARI 2023

14 Mayıs pazar günü gerçekleşecek seçimde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlık adaylıkları için oy kullanılacak. Ayrıca 28. dönem milletvekilleri için de seçim yapılacak. Erzincan'dan kime ne kadar oy çıktığı merak ediliyor. Peki, Erzincan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları ve oy oranları nasıl?

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimi 14 Mayıs pazar günü gerçekleşecek. Türkiye genelinde toplamda 191 bin 884 sandık kurulacak. 64 milyon 113 bin 941 seçmen oy kullanacak. Oy kullanma süreci sonrasında her il gibi Erzincan'ın oy dağılımı merak konusu oldu. Peki, Erzincan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları ve oy oranları nasıl? ERZİNCAN SEÇİM SONUÇLARI 2023...

ERZİNCAN SEÇİM SONUÇLARI 2023:

Erzincan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları ve oy dağılımı 14 Mayıs akşamı belli olacak. Oylama sonuçları canlı olarak aksam.com.tr üzerinden takip edilebilecek.

SEÇİM SONUÇLARI 2023 İÇİN TIKLAYIN.

OY VERME SAATLERİ

Ülke genelinde oy verme süreci saat 08.00'de başlayacak; 17.00'de sona erecek.

SEÇİM GÜNÜ KAPALI YERLER

Seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak.

KİMLER OY KULLANAMAZ?

Aşağıda yazılı olanlar oy kullanamazlar (298/7 md.):

1. Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir),

2. Askeri öğrenciler,

3. Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar.

Cumhurbaşkanlığı 2.tura nasıl kalır? Seçimde 2. tur ne demek?

Nerede oy kullanacağım? E-DEVLET YSK seçim yeri sorgulama ekranı!

Eski kimlikle oy kullanabilir miyim? Seçimde yeni kimlik olması zorunlu mu?

Yurt dışında oy verme işlemi bitti mi? Yurt dışında ne kadar oy kullanıldı?