Enflasyon tüm maaşları etkileyecek... Ek zam neye göre belirleniyor?

Enflasyon rakamları sonrası milyonlarca memur ve emekli vatandaşın alacakları zam oranı netleşti. Temmuz – Aralık 2021 enflasyonunun yüzde 25,48 olarak ortaya çıkması sonrası görevdeki memurlar ve memur emeklileri ocak ayıyla birlikte toplamda yüzde 27,48 oranında zam alacaklar. Asgari ücretteki yüzde 50'lik artış sonrası emeklilerde de bir ek zam beklentisi oluşmuştu. İşte detaylar...

Memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zam oranlarını belirleyen 2021 yılı Temmuz-Aralık enflasyon rakamı belli oldu.

Akşam Gazetesi'nden Okan Güray Bülbül'ün haberine göre görevdeki memurlar ve memur emeklilerinin zam oranı, toplu sözleşme görüşmelerinde mutabakat altına alınan toplu sözleşmeye göre belirleniyor. 2022 ve 2023 yılları için yürürlükte olan 6. Dönem toplu sözleşme çerçevesinde görevdeki memurlar ve memur emeklileri Ocak ayında yüzde 5 zam ve 2021 yılı Temmuz – Aralık dönemi enflasyonunun yüzde 3'ü aşan kısmı kadar zam alacaklar.

Son Dakika: Memur-Sen Başkanı Yalçın'dan ek zam açıklaması

ÖLÜM AYLIĞI ALAN KİŞİLER DE ZAMDAN YARARLANACAK

Temmuz – Aralık 2021 enflasyonunun yüzde 25,48 olarak ortaya çıkması sonrası görevdeki memurlar ve memur emeklileri Ocak ayıyla birlikte toplamda yüzde 27,48 oranında zam alacaklar. İşçi ve Bağ – Kur emeklilerinin aylıkları Ocak ve Temmuz dönemlerinde yılda iki kez zamlanıyor. Ocak ayında bir önceki altı aylık enflasyon oranında zam alan işçi ve Bağ – Kur emeklileri Ocak ayında doğrudan yüzde 25,48 oranında zam alacaklar. Yalnızca emekliler değil, işçi ve Bağ – Kur emeklisinden ölüm aylığı alan kişiler de zamdan yararlanacaklar.

Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu! Gözler Kabine'de!

İLAVE YÜZDE 3 İLA 5 YAPILMASI GÜNDEMDE

Asgari ücretteki yüzde 50'lik artış sonrası emeklilerde de bir ek zam beklentisi oluşmuştu. Enflasyondaki artış ve fiyatlar genel seviyesindeki oynaklıklar nedeniyle memur konfederasyonlarının refah payı beklentisi vardı. Aralık ayı enflasyonunun açıklanması ile memur, memur emeklisi, işçi ve Bağ – Kur emeklilerinin zam oranı netleşince refah payı beklentisi de tekrar gündeme geldi. Refah payı artışı söz konusu olursa bu üç şekilde hayata geçebilir. Bütün emeklilere belirlenen zam oranlarına ilave yüzde 3 ila 5 arasında bir ekleme yapılabilir, en düşük emekli aylıklarının 2.500 TL'ye çekilmesi söz konusu olabilir ya da üçüncü alternatif olarak bütün emeklilere seyyanen 1.000 TL civarında zam gelebilir.

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı detayı!

Bu ihtimallerin hangisinin gerçekleşeceğini kısa sürede içerisinde göreceğimizi söylemek mümkün.