En iyi Türk yemeklerini ''23 harika tat'' olarak duyurdular! CNN Travel yere göğe sığdıramadı...

Türk mutfağının ünü Türk yemekleriyle dünyaya yayılmaya devam ediyor. Türk mutfağının zenginliği saymakla bitmiyor. CNN Travel da Türk yemeklerinin çeşitliliği ve lezzetini yere göğe sığdıramadı. CNN Travel'ın ''23 harika tat'' olarak duyurduğu yazıda en iyi 23 Türk yemeği listelendi. İşte en iyi 23 Türk yemeği...

Sabah

Ünü dünyaya yayılan Türk mutfağı beğeni toplamaya devam ederken seyahat siteleri de Türk lezzetlerini okuyucularıyla paylaşıyor. Türkiye, yurt dışında kebaplarıyla ünlü olsa da Türk mutfağının zenginliği saymakla bitmiyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, CNN Travel, Türk yemeklerini yere göğe sığdıramadı. "23 harikat tat" denilen yazıda, Türk yemeklerinin çeşitliliği ve lezzetinden bahsedildi.

ABD'li CNN Travel'da yayınlanan yazıda Türk yemeklerinin çeşitliliğinden ve lezzetinden bahsedildi.

İşte en iyi 23 Türk yemeği şöyle listelendi:

1. KISIR

Bölgeden bölgeye farklı versiyonları mevcut. İnce bulgur, domates, sarımsak, maydanoz ve naneden yapılıyor.

2. PİYAZ

Kuru fasulyeyle yapılan meze türü.

3. İSKENDER KEBAP

İnce et dilimlerinin pide parçalarının üzerine dizilmesiyle hazırlanıyor.

4. EZOGELİN ÇORBASI

Kırmızı mercimek, domates salçası, rendelenmiş taze domates ve soğandan oluşuyor. Efsaneye göre, gurbette ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalan ve savaş kıtlığını gören Ezo Gelin tarafından yapıldı.

5. ŞAKŞUKA

Türk mutfağının en lezzetli patlıcan yemeklerinden biri.

6. MERCİMEK KÖFTESİ

Kırmızı mercimek, ince bulgur, tuz, soğan, taze soğan, domates ve acı biber salçası ve ezilmiş kişnişten yapılan bir yiyecek.

7. ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

Yaprak dolması, Türk Ege mutfağının bir parçası.

8. İNEGÖL KÖFTESİ

Karışımda kıyma veya kuzu eti ve soğanla baharatlanmış ekmek kırıntıları kullanılıyor.

9. CAĞ KEBABI

Erzurumluların cağ kebabı, taze soğan, tuz ve karabiber karışımıyla harmanlanan et 12 saat marine edilerek hazırlanıyor.

10. HAMSİLİ PİLAV

Yemek, taze maydanoz ve dereotu ile karıştırılarak kavrulmuş soğan, tereyağı, yer fıstığı, yenibahar ve kuru üzümden yapılan et suyunda pişiriliyor. Ardından pirincin üzerine fileto hamsi diziliyor ve fırında pişiriliyor.

11. PERDE PİLAVI

Tereyağlı hamurun içine sarılan, fırında pişirilen ve sıcak servis edilen bir pilav türü.

12. MANTI

Hamurun içine kıyma koyup küçük kareler olarak kapatılıp pişiriliyor.

13. TESTİ KEBABI

Çömlek önce dana eti, domates, dolmalık biber, sarımsak ve bir parça tereyağı ile dolduruluyor. Çömleğin içindekiler piştiğinde ise fırından çıkarılıp çömlek bir çekiç yardımıyla kırılıyor.

14. GÖZLEME

Sac üzerinde pişirilen ve içine çeşitli malzemelerin koyulduğu börek türü.

15. PİDE

Ülkenin hemen hemen her yerinde yapılsa da Karadeniz pidesinin yeri başka.

16. SU BÖREĞİ

İştah açan su böreği beyaz peynirle yapılıyor.

17. SİMİT

Her köşe başında satılan simit, her öğünde tüketiliyor. Ekim 2019'da simit kelimesi Oxford İngilizce Sözlüğü tarafından resmen tanındı.

18. LAHMACUN

İnce bir yuvarlak pide hamuru üzerine sürülmüş baharatlarla karıştırılmış az yağlı kıymadan oluşuyor. Türkler, 300 yılı aşkın süredir bu yemeği severek yiyor.

19. ÇİĞ KÖFTE

Adını çiğ kıyma, bulgur, salça, soğan, sarımsak, biber baharatlar ile karıştırılarak yapılan orijinal tarifinden alıyor.

20. BAKLAVA

Özellikle Gaziantep mutfağında benzersiz bir lezzetle sunulduğu biliniyor.

21. MARAŞ DONDURMASI

Bıçak ve çatalla yenebiliyor.

22. LOKUM

İngilizce'de "Turkish Delight" olarak bilinen lokumun tarihi yüzyıllar öncesine dayanıyor.

23. EKMEK KADAYIFI

Afyonkarahisar tatlısı. Ekmeğe benzer kıvamda olan özel bir kurutulmuş ekmek çeşidinden yapılıyor.