En düşük memur maaşı yüzde kaç zamlandı? En düşük memur maaşı ne kadar oldu?

TÜİK haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bunun ardından memur ve emekli memurların yılın ikinci döneminde alacakları yeni maaşlar belli oldu. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar oldu? En düşük memur maaşı yüzde kaç zamlandı? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

En düşük memur maaşının ne kadar olduğu sorusu yoğun olarak araştırılıyor. TÜİK her ayın başında olduğu gibi bu ayda enflasyon oranlarını duyurdu. Enflasyon rakamlarını açıklamasıyla kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zamlar belli oldu. En düşük memur maaşı ne kadar oldu? En düşük memur maaşı yüzde kaç zamlandı?

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük memur maaşı 6 bin 341 TL iken 8 bin 984 TL'ye çıktı. En düşük emekli memur aylığı 4 bin 289 TL iken 6 bin liranın üzerine çıktı.

ENFLASYON TAHMİNİ

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, haziran ayında yıllık enflasyonun yüzde 77,75'e çıkmasını bekliyor.

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre Haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,77 olarak açıklanırken, aynı dönem için AA Finans anketine katılan ekonomistler yüzde 4,44 tahmininde bulundu.