Emekli memur maaşı HESAPLAMA 2023! En düşük memur maaşı ne kadar oldu? Son dakika emekli, memur maaş bilgisi

En düşük memur maaşı vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yılda iki kez Ocak ve Temmuz aylarından memur ve emekli memurun maaşlarında artış yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen zam konusu gündeme geldi. Peki, En düşük memur maaşı ne kadar oldu? İşte 4 aylık enflasyon oranına göre en düşük emekli memur maaşı bilgileri...

En düşük memur maaşı hakkında araştırmalar yapılıyor. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre 4 aylık enflasyon oranları kesinleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarının artımının yanı sıra refah payı müjdesi de verdi. Bununlar beraber En düşük memur maaşı ne kadar oldu? sorusu gündeme geldi. İşte enflasyon oranına göre Temmuz en düşük memur maaşı...

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği memur maaşı henüz netleşmedi. TÜİK verilerine göre, enflasyon oranı Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,39, yıllık bazda ise yüzde 43,68 olarak açıklandı.

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranlarının da belli olmasıyla en düşük memur maaşı netlik kazanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MÜJDE!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz zammının yanı sıra refah payı da verileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimden sonra, yeni Meclisin yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız.

Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız." dedi.