En düşük memur maaşı ne kadar olacak? 6 aylık enflasyon farkı kaç? İşte son detaylar...

6 aylık enflasyon farkı merak ediliyor. Memur ve emeklisine Temmuz'da yapılacak zam için son enflasyon oranı bekleniyor. Vatandaşlar ''En düşük memur maaşı ne kadar olacak? 6 aylık enflasyon farkı kaç?'' sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

Asgari ücret zam görüşmeleri devam ederken, memurlar da kendilerine yapılacak maaş artışı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Sene başında memur ve memur emeklilerine yüzde 8 toplu sözleşme zammı, 8.48 puan enflasyon farkı ve 13.52 puan da refah payı olmak üzere toplam yüzde 30 zam yapılmıştı. Peki, temmuzda en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

6 AYLIK ENFLASYON FARKI KAÇ?

5 aylık enflasyon yüzde 15.26 çıkmıştı. Buna bir veri daha eklenerek 6 aylık enflasyon belirlenecek. Tahminlere göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20'yi geçmesi bekleniyor. Refah payı ile birlikte artış oranının yüzde 30'u geçmesi bekleniyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve memur emeklilerinin maaş zamlarına ilişkin yaptığı son açıklamada en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını söylemişti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücret konusuna gelince... Asgari ücret noktasında da biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz. Asgari ücrette de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşçimiz bu noktada rahat olsun, huzurlu olsun. Şu anda çalışmalar yapılıyor, bir an önce de inşallah kararı vereceğiz. Memur maaşlarına ilişkin adım da zaten temmuz ayındaki görüşmelerde atılacak" dedi.