Zirve yine şaşırttı! İşte en çok kullanılan akıllı telefon uygulamaları

2022 yılının ilk çeyreğinde akıllı telefonlardaki uygulamaların kullanma verileri belli oldu. Data.ai tarafından paylaşılan verilerde uygulamaların indirme sayısı, müşteri harcamaları ve aylık aktif kullanıcı sayısı olmak üzere üç alanda incelendi

Shiftdelete

Akıllı telefonların insan hayatına girmesiyle birlikte birçok uygulama zamanın büyük bir kısmında kullanılmaya başlandı. 2022'nin ilk çeyrekteki uygulamaların verileri paylaşıldı. Buna göre ilk çeyrekte en çok indirilen uygulama Instagram, en çok para harcanan TikTok, en çok kullanılan ise Facebook oldu.

Shiftdelete'in haberine göre; Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim ve iş modelinin yaygınlaşmasıyla birlikte popülaritesi artan Zoom, 2022'nin birinci çeyreğinde en çok indirilen uygulamalar sıralamasında 10'uncu oldu. Video konferans yazılımı aylık aktif kullanıcı bakımından en popüler olan uygulamalar arasına giremezken, birinci ise şaşırttı.

FACEBOOK, EN ÇOK KULLANILAN UYGULAMA OLDU

Data.ai verilerine göre Facebook, 2022'nin birinci çeyreğinde en çok kullanılan uygulama oldu. Peşinden popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp gelirken, üçüncülük koltuğuna Instagram oturdu. Hemen ardından ise Facebook Messenger uygulaması geliyor.

Yani listenin ilk dördünü, bu platformların sahibi Meta domine ediyor. Aylık 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan TikTok, Data.ai'nin listesine beşinci sırada girerken; onu Amazon, Telegram, Twitter, Spotify ve Netflix takip ediyor.

HARCAMALARDA TİKTOK LİDER

Mobil uygulama harcamalarını da araştıran Data.ai'ye göre kullanıcılar 2022'nin birinci çeyreğinde en fazla TikTok'ta harcama yaptı. Google'ın sahibi olduğu YouTube listeye ikinci sırada girdi. Popüler tanışma uygulaması Tinder üçüncü olurken, bu yıl Türkiye'de faaliyete başlayacak olan Disney+ ve HBO Max peşinden geldi.

Öte yandan Instagram, 2022'nin birinci çeyreğinde en çok indirilen mobil uygulama olmayı başardı. Meta'ya bağlı sosyal medya platformunu ezeli rakibi TikTok takip etti. Facebook, üçüncülük koltuğuna oturdu ve WhatsApp da en çok indirilen dördüncü mobil uygulama oldu. Hemen ardından Snapchat geliyor.