Emekli Temmuz zammı ne zaman belli olacak? 2024 Temmuz emekli zammı ne kadar?

Emekli Temmuz zammı gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekliler ile ilgili müjdelerin kısa süre sonra açıklanacağını da belirtti. Peki, emekli Temmuz zammı ne zaman belli olacak? 2024 Temmuz emekli zammı ne kadar?

2024 Temmuz emekli zammı haberleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklinin refahını artıracak paketin özel lansmanla duyurulacağını kaydetti. Bakan Işıkhan, "Emeklimize ayrıcalık tanıyan, onları destekleyecek çalışmayı paylaşacağız" dedi. Peki, emekli Temmuz zammı ne zaman belli olacak? 2024 Temmuz emekli zammı ne kadar?

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Emekli maaşlarına yönelik bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna Işıkhan, "Yok, hayır. Özellikle emeklilerin refahlarının artırılması benim en temel sorumluluğum. Sadece ekonomik refahtan değil sağlık ve diğer boyutları da düşünmemiz lazım. Bu çerçevede emekliler yılını gerçekleştireceğiz." karşılığını verdi.

Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak." değerlendirmesinde bulundu.

En düşük emekli aylığının asgari ücrete çıkarılması yönünde beklentilerin olduğunun ifade edilmesi üzerine Işıkhan, "Biliyorsunuz en düşük emekli aylığı 10 bin lira.

Zaten temmuz ayında hem enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar mutlaka emekli aylıklarına yansıtılacak" dedi.

EMEKLİ ZAMMINDA 3 AYLIK ORAN BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklilerinin zam oranını belirlemede etkili 3 aylık enflasyon farkı da belli oldu.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayında yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53 ve mart ayı için 3,16 enflasyon farkı belli oldu. Böylece 3 aylık enflasyon farkı yüzde 15,06 olarak belirlendi.