En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşı Temmuz'da artacak mı?

Emekli maaşı gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. AK Parti Bursa mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını açıkladı. Peki, emekli maaşı Temmuz'da artacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Bursa'da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına ilişkin açıklamada bulundu. Vatandaşlar emekli maaşına ilişkin aramalarını hızlandırdı. Peki, emekli maaşı Temmuz'da artacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ'DA ARTACAK MI?

Başkan Erdoğan, temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona bakıp emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını açıkladı. Enflasyon neticesinde emekli maaşlarına düzenleme yapılabilecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla en düşük emekli maaşı 7500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Yüzde 33'lük en düşük maaş artışı sonrasında kök maaşlarda da yüzde 49.28 oranında artışa gidilmişti.

EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

Emeklilik tahsis numarasının son hanesi 8 olanlar ayın 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde ve nihayet 0 olanlar ise her ayın 26'sında maaş ödemelerini alırlar.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli bayram ikramiyesi tutarı yeni yıl ile birlikte güncellendi. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere 3.000 TL ikramiye ödemesi yapılacak. İkramiye ödemelerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileriyle beraber dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, 65 yaş aylığı alanlar yararlanabilecek.