Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 Ocak ayı 4c Emekli maaş farkları ayın kaçında ödenecek?

2024 Ocak ayı zamlarının belirlenmesiyle birlikte gözler memur ve memur emeklisi zam farklarının ödeneceği tarihe çevrildi. 2024 zammı kapsamında Emekli Sandığı (4c), emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların maaş farkı ödemeleri banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak. Peki 2024 Ocak ayı 4c Emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Emekli maaş farkları için yüzbinlerce vatandaş, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılacak açıklamaya odaklandı. Her yıl Ocak ve Temmuz ayında oluşan farklar, belirlenen ödeme gününde hesaplara yatırılıyor. Emekli maaş farkları; Banka, PTT şubeleri veya ATM'lerden çekilebiliyor. Peki Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 Ocak ayı 4c Emekli maaş farkları ayın kaçında ödenecek? İşte maaş farkının ödeneceği tarih

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memur, sözleşmeli ve memur emeklilerinin zamlı maaşlarıı ve maaş farkları 15 Ocak'ta hesaplarına yatacak.

Memurlar ve memur emeklilerine her ayın 15'inde maaş ödemesi yapılıyor.

Emeklilerin 2024 Ocak itibarıyla oluşan maaş farkları, banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılının ilk 6 ayında geçerli olacak memur ve memur emeklileri için maaş zammı yüzde 49.25 olarak belirlendi.

Memur ve memur emeklileri 2024 yılının ilk 6 ayı için yüzde 49,25 oranında zammı hak etti. Memur maaşları her ayın 15'inden itibaren işlediği için 14 günlük boşluk için enflasyon farkı ödenmesi gerekiyor.

Milyonlarca memur ve memur emeklisi aldıkları yüzde 49.25 zam sonrasında enflasyon farklarının ödenmesini beklemeye başladı. Memur ve memur emeklilerinin maaşları her ayın 15'inden itibaren işlemeye başlıyor. 15 Ocak-15 Şubat arasında yeni maaşlar işlediği için Ocak ayının 14 gününe ilişkin maaş farkı ödemesi yapılması gerekiyor.

Her yıl Ocak ve Temmuz ayında oluşan farklar nedeniyle ödeme günü belirleniyor ve memur-memur emeklileri farkları banka, PTT şubelerinden veya ATM'lerinden çekebiliyorlar.

FARKLAR MAAŞLA BİRLİKTE YATABİLİR

Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ödemesi 15 Ocak'ta gerçekleşebilir. Maaş ödeme tarihinde olmazsa ilerleyen bir tarihte enflasyon farkı ödemelerinin yapılması bekleniyor.

"EMEKLİ MAAŞINDA İYİLEŞTİRME ÖNÜMÜZDEKİ GÜN KABİNEDE ELE ALINACAK "

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "2024'te bir dezenflasyon yılı, özellikle yıl ortasında belirgin az önce söylediğim gibi bir düşüş bekliyoruz" dedi. Yılmaz emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmenin önümüzdeki günlerde kabinede ele alınacağını da belirterek "SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız" dedi.