SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaş farkı ne zaman yatacak? Emekli maaş farkı neden yatmadı?

Yaklaşık 13,5 milyon SSK ve Bağ-kur emeklisi zam farkının hesaplarına yatırılmasını bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında fark ödemelerine başlanacağını duyurmuştu. Peki, emekli maaş farkı neden yatmadı? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaş farkı ne zaman yatacak?

Emekli maaş farkı gündemde aranan konular arasında yerini aldı. Yaklaşık 13,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine ödeme yapılacak. Ödemeler, hak sahiplerinin aylıklarını aldıkları banka hesaplarına yatırılıyor. Peki, emekli maaş farkı neden yatmadı? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaş farkı ne zaman yatacak?

SSK, BAĞKUR, EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek zam farkı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ocak 2024 itibarıyla %49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız." açıklamasında bulunmuştu.

EMEKLİ MAAŞ FARKI NEDEN YATMADI?

Emekli maaş farkı ödemelerinin bugün içerisinde tamamlanması bekleniyor. Maaş hesabınızı gün içerisinde kontrol edebilir, maaş farkı ödemeleriniz ile ilgili PTT'den bilgi alabilirsiniz.

2024 EMEKLİLER YILI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl emeklilere 200 milyar TL'lik ilave bir kaynak aktarılacağını belirtti ve "2024'ü Emekliler Yılı olarak ilan ediyoruz. Emeklilere özel yeni hizmetleri devreye alacağız" dedi.

SSK ve Bağkur emekli maaşlarındaki artış oranı 42,57'den yüzde 49,25'e yükseltilmişti.

Artış, TBMM Genel Kurulu'nda, devam eden İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 7. maddesi üzerinde değişiklik önergesinin kabul edilmesiyle kesinleşti.