Yüzde 50 zamlı ikramiye o tarihlerde hesaplarda! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Ramazan Bayramı ikramiyesi için geri sayım başladı. Bakanlık tarafından Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emeklilere ikramiye ödemesi yapılıyor. 11 ayın sultanı Ramazan'ın ilk haftası geride kaldı. Milyonlarca emekli de gözlerini bayram ikramiye ödemesine çevirdi. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Ramazan ayının ilk haftasının geride kalması ile birlikte ikramiye ile ilgili aramalar da hız kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde beklenen açıklamayı yaptı. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü bayram ikramiyelerindeyken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan beklenen açıklama geldi.

Bakan Işıkhan "Hayırlı olsun. Yasa Meclisten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak." ifadelerine yer verdi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNİN 3 BİN LİRAYA ÇIKARILDI

8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik madde TBMM'de kabul edildi.

Dosya başına 3 bin lira ikramiye ödeneceği ifade edilirken vefat eden eşinden veya anne-babası nedeniyle dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisselerinin oranında ödeneceği belirtildi.

BİRDEN FAZLA AYLIK ALANLARIN İKRAMİYE ÖDEMESİ

SGK'dan birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecek. Örneğin bir kişi hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa sadece kendi emekliliğinden dolayı 3000 lira ikramiye alacak. Bir kadın hem dul aylığı, hem de yetim aylığı alıyorsa en yüksek aylık aldığı dosyadaki oran üzerinden tek ikramiye alabilecek.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Zamlı bayram ikramiyesinden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar Ramazan Bayramında yararlanacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan'dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacak.

Kurban bayramı bu yıl Haziran ayına denk geliyor. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında veren EYT'liler de Kurban Bayramı'nda zamlı ikramiyeden yararlanacaklar.