2024 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesi gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Kurban Bayramı bu sene 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek. Emeklilere 2018 yılından bu yana her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında bayram ikramiyesi ödeniyor. Bayram ikramiyesi alabilmek için bayramın içinde bulunduğu ay itibarıyla SGK'dan gelir veya aylık alıyor olmak gerekiyor. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2024 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Mayıs ayının son günlerine girilmesi ile birlikte Kurban Bayramı da yaklaşmış oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Dini Günler Takvimine göre bu sene Kurban Bayramı 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi bayramda ikramiye ödemesi alacak. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2024 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

2 bin TL olan Bayram ikramiyeleri 2024 yılında yapılan yüzde 50 zam ile birlikte 3 bin liraya yükseldi. Ramazan Bayramı'nda hesaplara 3'er bin yatırıldı. Kurban Bayramı'nda da aynı şekilde emeklilere 3 bin lira ikramiye ödemesi yapılacak.

Emekliler ve malulen emekli olmuş malullük aylığı olan kişiler 3 bin lira ikramiye alırken; dul ve yetim aylığı alan kişiler ise ölüm aylığı oranında bayram ikramiyesi alabiliyor.

Örneğin; kocasından dul aylığı alan ve çalışan kadın, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alıyor. Bu durumda aylık alan dış eşe 1.500 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Çalışmayan ve emekli olmayan dul eş aylık alan tek kişi ise yüzde 75 oranında ölüm aylığı var. Bu durumda dul eşe 2 bin 250 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Babasından dolayı aylığı olan kız çocuğu yüzde 25 oranında bağlanan yetim aylığı nedeniyle 750 lira bayram ikramiyesi alabiliyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyesinin yatacağı tarihe ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi. Ancak ikramiye ödemelerinin 15 Haziran Cumartesi günü öncesi yapılması bekleniyor.

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılmıştı. Bayramın arefesi 9 Nisan ilk günü ise 10 Nisan'dı.