Elon Musk'tan Twitter'a iPhone ve Android ayarı! Artık gözükmeyecek

Twitter'ı satın alan Elon Musk sosyal medya ağını değiştirmeye devam ediyor. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından Twitter'da artık tweetlerin hangi cihazdan gönderildiği yazmayacak. Twitter'ın CEO'su Musk tarafından yapılan duyuruda ''Kimse bunu neden yaptığımızı bile bilmiyor'' dedi.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Milyarder Elon Musk satın aldığı sosyal medya ağı Twitter üzerinde değişiklikler yapmaya devam ediyor. Elon Musk, Twitter'da atılan tweetlerin hangi cihazdan gönderildiğine dair yer alan bilgi yazısını kaldıracak. Böylece tweeti atan kişinin Android ya da iOS cihaz kullanıp kullanmadığı gözükmeyecek.

TWITTER'A IPHONE VE ANDROID AYARI

Aksam.com.tr'nin MacRumors'tan aktardığı habere göre; Elon Musk, yayınladığı bir mesajda tweetlerin altında yer alan "Twitter for iPhone" ya da "Twitter for Android" yazısını kaldıracağını açıkladı.

Msuk yaptı açıklamada bu yazının "ekran alanı israfı" olduğunu, bu özelliğin Twitter'a neden getirildiğini kimsenin bilmediğini ifade etti. Cihaz ayrıntıları özelliği, Android marka tanıtımı yaptığı halde iPhone kullanan kişilerin tespit edilmesinde işe yaramıştı.

IPHONE KULLANAN KİŞİLER İFŞA OLMUŞTU

Örneğin 2019'da bir Huawei çalışanı, Huawei takipçilerine mutlu yıllar mesajını bir "iPhone" telefonu üzerinden gerçekleştirdi. Tweetin altında yer alan "iPhone" yazısı sosyal medyada viral oldu ve ilgili çalışanlar "Huawei markasına zarar verdikleri" için rütbeleri düşürüldü.

Samsung çalışanları, yıllar boyunca iPhone'lardan Samsung promosyonlarını birçok kez tweetlediler ve ünlülerin de başı belaya girdi. Örneğin aktris Gal Gadot, bir iPhone'dan tweet atarken yeni Huawei Mate 10 Pro'yu övdü.

Cihaz etiketlerinin ne zaman kaldırılacağı belli değil ancak şu an itibariyle özellik hala kullanılıyor. Musk ayrıca Twitter çalışanlarına, "Twitter'ın çalışması için %20'den daha azına ihtiyaç duyulduğu" için belirtilmemiş "mikro hizmetler" kısmını kapatma talimatı verdiğini söyledi.

Elon Musk, başına belan olan Twitter Blue doğrulamasını geçici olarak duraklattı ve insanlar şu anda Twitter Blue abonelikleri satın alamıyor. Twitter, başka bir "Resmi" doğrulama rozeti almayı düşünüyor ve şirketin sorunu nasıl çözeceği henüz bilinmiyor.