Elon Musk, Donald Trump'a destek için kesenin ağzını açtı! Her gün 1 milyon dolar dağıtacak

Milyarder Elon Musk, ABD başkanlık seçimlerinde desteklediği Cumhuriyetçi aday Trump yanlısı dilekçeye imza atan seçmenlere 1 milyon dolar dağıtmaya başladı.

ABD başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump'ı destekleyen milyarder Elon Musk, sandığa katılımı arttırmak için kesenin ağzını açtı. Musk, kurduğu siyasi eylem komitesi America PAC'ın dilekçesini imzalayanlara her gün 1 milyon dolar vereceğini duyurdu. Ödül kazanmak için Pensilvanya'da kayıtlı seçmen olmak gerekiyor.

5 KASIM'A KADAR SÜRECEK

İmza atmak için Cumhuriyetçi olmak ise şart değil; yani herhangi bir Demokrat da ödül kazanabilir. Ödül kampanyası, 5 Kasım'daki seçime kadar geçerli olacak. Siyasi eylem komitesini Musk, Trump'ın başkanlık kampanyasını destekleme amacıyla yakın zamanda kuruldu. America PAC girişimi, ifade özgürlüğünü ve bireysel silahlanmayı savunuyor.

KİLİT EYALETLER BIÇAK SIRTI

Elon Musk'un para ödülü kampanyası, çekişmeli eyaletlerde seçmenleri harekete geçirmeyi hedefliyor. Son anketlerde Trump'ın Arizona'da 6 puan; Demokrat rakibi Kamala Harris'in de Pensilvanya'da 4 puan önde olduğu görülmüştü.

İLK TALİHLİ ÇEKİNİ ALDI

Elon Musk, Pensilvanya'nın Harrisburg kentinde kura sonucu belirlenen John Dreher adlı talihliye 1 milyon dolarlık çekini teslim etti. Musk, Trump'ın seçim kampanyasına 75 milyon dolar bağışlamıştı. 5 Kasım'a kadar cebinden 17 milyon dolar daha çıkacak.