Elçin Sangu'nun 'Artık yeter, susmayacağım' sözlerine Başay Okay'dan cevap

Eski menajeri Başay Okay ile davalık olan Elçin Sangu, mahkeme kararına göre 2 milyon 378 bin lira maddi tazminatı ve 100 bin dolar cezai şartı faiziyle ödeme yapmasına hükmedildi. Elçin Sangu, davanın ardından ''Bu zamana kadar hep sessiz kaldım ama artık yeter! Bugüne kadar bana yapılanları anlatmadım fakat daha fazla susmayacağım!'' sözlerini ardından istinaf mahkemesine başvurdu. Başay Okay'dan ünlü oyuncunun açıklamasına cevap geldi.

Kiralık Aşk dizisinde hayat verdiği Defne karakteri ile hafızalarda yer edinen Elçin Sangu ile menajeri Başay Okay davalık oldu. Sangu'nun haksız yere sözleşmeyi feshettiği iddiasında bulunan Okay, mahkemeye başvurdu.

6 yıl devam eden dava geçtiğimiz günlerde karar bağlandı. Mahkeme, ünlü oyuncunun Başay Okay'a 100 bin dolar tazminat (1 milyon 350 bin TL), rol aldığı reklamlarda Okay'ın hak ettiği 2 milyon 378 bin TL'yi 6 yıllık faiziyle ödemesini hükmetti.

Elçin Sangu'ya açtığı milyonluk davayı kazanmıştı... Menajer Başay Okay açtı ağzını yumdu gözünü!

Mahkeme kararının ardından Elçin Sangu, "Bu zamana kadar hep sessiz kaldım ama artık yeter! Bugüne kadar bana yapılanları anlatmadım fakat daha fazla susmayacağım! Bu da hepinize açık davetimdir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Sangu'nun avukatı şu açıklamada bulundu: "Bilindiği üzere 2016 yılında aleyhimize açıklan ve yaklaşık 6 yıldır devam eden Elçin Sangu ve eski menajeri Başay Okay arasındaki ihtilafa yönelik yerel mahkemedeki yargılamanın son celsesi bugün itibari ile görülmüştür.

Açıkça hukuka, usule, içtihatlara, emsal Yargıtay ve İstinaf Mahkemeleri kararlarına aykırı olarak tesis edilen yerel mahkeme kararına karşılık, mevcut yargılama sürecinin devam ettiğini, kesinleşmiş bir karar olmadığını ve yasal hakkımız olan duruşma talepli İstinaf Kanun yoluna başvuracağımızı bildiririz.

Bu aşamada gerek dava konusundaki haklılığımıza gerekse hukukun üstünlüğüne inancımız devam etmekte olduğunu, görülecek celseye konuyu takip etmek isteyen, basın mensupları da dahil olmak üzere bütün ilgilenenler davet edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

Sangu'ya iki özlü sözle yanıt veren Başay Okay, ilk olarak William Watson'ın, "Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!" paylaşımı yaptı. Okay, ardından Konfüçyüs'ün, "Adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur ve geri kalan her şey onun etrafında döner!" cümlesini de sözlerine ekledi.

Elçin Sangu isyan etti! Eski menajeri Başay Okay'a karşı davada kaybetmişti