Son dakika: EKPSS tercih ekranı açıldı! Engelli memur ataması ne zaman? İşte EKPSS tercih kılavuzu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 392 engellinin kamu kurumlarına atamasını yapacak. 2024 yılında yapılması planlanan EKPSS ile engelli kamu personeli atama takviminde tercih aşaması bugün başlıyor. Peki, EKPSS tercih ekranı açıldı mı? Engelli memur ataması ne zaman?

EKPSS tercih süreci gündemde araştırılan konular arasında yerini aldı. Kamu kurumlarına 2 bin 392 engelli ataması gerçekleştiriliyor. Konuya ilişkin T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama oldu. Peki, EKPSS tercih ekranı açıldı mı? Engelli memur ataması ne zaman?

EKPSS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.

EKPSS TERCİH EKRANI AÇILDI MI?

EKPSS tercih ekranı açıldı. Tercih işlemleri, 2024-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

EKPSS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN.

ENGELLİ MEMUR ATAMASI NE ZAMAN?

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

2 bin 392 engelli vatandaşımızın daha kamu kurumlarına atamasını gerçekleştiriyoruz.

2024 yılında yapılması planlanan EKPSS ile engelli kamu personeli atama takviminde tercih aşaması başlıyor.

Yerleştirme işlemi için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlandı. Adaylar tercihlerini, 10 - 19 Ocak 2024 tarihleri arasında ÖSYM'nin web sitesi üzerinden yapabilecekler.

Tercihlerin ardından atamalar, EKPSS puanı ve kura yöntemiyle gerçekleştirilecek.