EKPSS kura geç başvuru nasıl yapılır? EKPSS kura geç başvuruları bitti mi?

EKPSS kura geç başvuru tarihleri adaylar tarafından araştırılıyor. EKPSS başvuru kılavuzuna göre; Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınıyor. Kura kaydı yaptıran adaylar, dört yıl içerisinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabiliyor. 2024 yılı ÖSYM takvimine göre kura başvuruları 6-21 Mayıs tarihlerinde kabul edildi. Ancak başvurusunu yapamamış olan adaylar geç başvurudan faydalanabiliyor. Peki, EKPSS kura geç başvuruları bitti mi? EKPSS kura geç başvuru nasıl yapılır?

EKPSS kura için süreç devam ediyor. Kuraya ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabiliyor. Peki, EKPSS kura geç başvuruları bitti mi? EKPSS kura geç başvuru nasıl yapılır?

EKPSS KURA GEÇ BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

Bugün başlayan EKPSS kura geç başvuruları yarın akşam sona eriyor.

Geç Başvuru Tarihleri: 04.06.2024 - 05.06.2024 23:59

Başvuru Ücreti: 75,00 TL

Ödeme Yerleri: ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

2024-EKPSS'ye başvurusunu tamamlayan adaylar sınava girmeseler de 2024-Kura'ya başvuramayacaklardır.

Kuraya başvuran adaylar sınava girmeyecek ancak EKPSS sonuçları açıklandıktan sonra ilan edilecek Tercih Kılavuzuna göre tercihleri doğrultusunda yapılacak yerleştirme işlemine tabi tutulacaktır.

Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları her bir dönem için (EKPSS'nin geçerlilik süresine bağlı olarak) sadece bir kez alınacaktır. Dönem içerisinde gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine ancak başvuruları kayıt altına alınan adaylar başvurabileceklerdir.

EKPSS KURA GEÇ BAŞVURU EKRANI