2024 EKPSS kura geç başvurusu ne zaman? EKPSS kura başvuruları bitti mi?

EKPSS kurasının son başvuru tarihi merak ediliyor. Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabiliyor. Peki, EKPSS kura başvuruları bitti mi? 2024 EKPSS kura geç başvurusu ne zaman?

EKPSS kura başvuru süreci adaylar tarafından araştırılıyor. ÖSYM EKPSS kılavuzuna göre kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınıyor. Kura kaydı yaptıran adaylar, dört yıl içerisinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabiliyor. Peki, EKPSS kura başvuruları bitti mi? 2024 EKPSS kura geç başvurusu ne zaman?

EKPSS KURA BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

EKPSS kura için başvurular 21.05.2024 saat 23:59'da sona erdi. 75 TL'lik başvuru ücreti ise 22 Mayıs akşamına kadar yatırılabiliyor.

2024-EKPSS'ye başvurusunu tamamlayan adaylar sınava girmeseler de 2024-Kura'ya başvuramayacaklardır. Bu durumdaki adayların 2024-Kuraya başvuruları sistem tarafından engellenecektir. Adayların bu duruma dikkat ederek 2024-EKPSS'ye başvurmaları gerekmektedir.

2022-EKPSS'ye giren veya kura başvurusu bulunan adaylar, istedikleri takdirde 2024- EKPSS/Kura başvurularını yapabileceklerdir. 2022 yılında yapılan EKPSS sonuçları ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir ancak Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS puanı veya kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar, daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla tercih yapamayacağından yerleşen adayların bu durumlarını göz önünde bulundurarak 2024 başvurularını yapmaları gerekmektedir.

2024 EKPSS KURA GEÇ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

2024 EKPSS kura başvurularını kaçıran adaylar geç başvuru tarihlerinde de müracaatlarını gerçekleştirebiliyor.

Kuraya katılacak adaylar için geç başvuru günleri:

4-5 HAZİRAN 2024 (Başvuru ücreti Geç Başvuru Günlerinde ödenir.)