Ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi yoğun olarak araştırılıyor. Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan yemek programında farklı tarifler izleyici ile buluşuyor. Peki, Gelinim Mutfakta ekmek çanağında mahluta çorbası nasıl yapılır?
5 Su bardağı un
1 buçuk su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 adet yumurta
Çorbası için
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı çiçek yağı
1 adet havuç
1 adet patates
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Yıkanıp süzülen mercimek ve pirinç tencereye alınır. Üzerine patates rendelenir. Suyu verilir. Tuzu atılır ve pişirilmeye bırakılır.
Sıv ıyağında kavrularak karamalize edilen soğanlarların üzerine salça bırakılarak sosu hazırlanır. Pişen çorbanın üzerine konarak servis edilir.