Gelinim Mutfakta ekmek çanağında mahluta çorbası nasıl yapılır? Ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi!

Ekmek çanağında mahluta çorbası ekran başındaki izleyiciler tarafından araştırıldı. Kanal D'nin severek takip edilen yarışma programında heyecanlı anlar yaşanıyor. Peki, Gelinim Mutfakta ekmek çanağında mahluta çorbası nasıl yapılır? İşte ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi

Ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi yoğun olarak araştırılıyor. Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan yemek programında farklı tarifler izleyici ile buluşuyor. Peki, Gelinim Mutfakta ekmek çanağında mahluta çorbası nasıl yapılır?

EKMEK ÇANAĞINDA MAHLUTA ÇORBASI MALZEMELERİ

5 Su bardağı un

1 buçuk su bardağı ılık su

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

1 adet yumurta

Çorbası için

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

1 yemek kaşığı çiçek yağı

1 adet havuç

1 adet patates

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

EKMEK ÇANAĞINDA MAHLUTA ÇORBASI TARİFİ

Yıkanıp süzülen mercimek ve pirinç tencereye alınır. Üzerine patates rendelenir. Suyu verilir. Tuzu atılır ve pişirilmeye bırakılır.

Sıv ıyağında kavrularak karamalize edilen soğanlarların üzerine salça bırakılarak sosu hazırlanır. Pişen çorbanın üzerine konarak servis edilir.