YKS 2. tercih tarihleri belli mi, kılavuz çıktı mı? Ek tercihler ne zaman alınacak?

YKS 2. tercih kılavuzu ve tarihleri merak ediliyor. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 2. terciler ile ilgili süreç de başlatılacak. Bir yere yerleşemeyen adaylar ve ilk tercihlerde sürecinde tercih işleminde bulunmamış olan adaylar başvurularını kalan kontenjanlar üzerinden gerçekleştirebilecek. Peki, Ek tercihler ne zaman alınacak? YKS 2. tercih tarihleri belli mi, kılavuz çıktı mı?

YKS ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürerken, bir tercihte bulunmamış ve ilk tercihlerde pek umudu olmayan adaylar bir sonraki tercih sürecine ilişkin aramalarını hızlandırdı. Ek tercihler ne zaman alınacak? YKS 2. tercih tarihleri belli mi, kılavuz çıktı mı? gibi sorular sıklıkla araştırılmaya başlandı. İşte merak edilenler...

YKS EK TERCİH NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS'de ek tercih sürecinin ne zaman başlayacağı ve ne zaman sona ereceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ek tercih süreci bir programa yerleşen adayların kayıt işlemlerini gerçekleştirmelerinin ardından üniversitelerin kalan kontenjanları bildirmesi neticesinde başlayacak.

YKS TERCİH SONUÇLARI ÖĞRENME| Tercih sonuçlarına nereden bakılıyor? Yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir.

Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 50,00 TL olacaktır.