Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak? MEB yeni tarihleri açıkladı mı?

Ehliyet almak isteyen vatandaşlar öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen e-Sınava katılıyor. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınava 81 ilde e-sınav salonlarında haftanın 7 (yedi) günü randevulu sistemle katılabiliyor. Ancak sınavlar ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından ertelendi. Peki, Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak? MEB yeni tarihleri duyurdu mu?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Milli Eğitim Bakanlığı e-Sınavlar ile ilgili açıklama yapıp, sınavları ileri bir tarihe ertelemişti. Ertelenen sınavlar arasında ehliyet e-sınavları da yer aldı. Peki, Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak? MEB yeni tarihleri duyurdu mu?

EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ehliyet sınavlarının ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Diğer yandan, 7-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan Motorlu taşıtlar sürücü kursu (MTSK) e-Sınav oturumları Türkiye genelinde ileri bir tarihe, 11-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM) "Genel Zihinsel Yetenek Alanı Ön Değerlendirme Uygulamaları" Türkiye genelinde ileri bir tarihe ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavları da ileri bir tarihe ertelendi." ifadeleri yer aldı.

MEB'in yeni e-sınav tarihlerini açıklaması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.