Seçimde ehliyetle oy kullanabilir miyim? Ehliyet ile oy kullanılır mı?

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için geri sayım pazar günü sona eriyor. Seçim günü kimliğini kaybedenler, bulamayanlar veya henüz yeni kimliğini alamayanlar ehliyetin kimlik yerine geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Peki, ehliyet ile oy kullanılır mı? Seçimde ehliyetle oy kullanabilir miyim? İşte yanıtı...

Seçime az bir süre kala kimliğini kaybeden, yeni kimliği eline ulaşmayan ya da kimliğini bulamayanlar sürücü belgeleri ile birlikte oy kullanıp kullanamayacağını merak ediyor. T.C. Yüksek Seçim Kurulu kimlik yerine geçebilecek belgeleri açıkladı. Peki, ehliyet ile oy kullanılır mı? Seçimde ehliyetle oy kullanabilir miyim?

EHLİYET İLE OY KULLANILIR MI?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamalara göre; sürücü belgesi (ehliyet) ile oy kullanılabiliyor. İşte YKS'nın o açıklaması:

"Oy verme günü yanınıza Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgeyi yanınızda bulundurmayı unutmayınız.

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır."