Ehliyet e-sınav sonuçları (MEB): Ehliyet direksiyon sınavı sonuçları sorgulama nasıl ve nereden yapılır?

Ehliyet almak için aşamalı olarak e-sınav ile direksiyon sınavına katılan adaylar sonuçlar ile ilgili arama yapıyor. Ehliyet e-sınavları Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre uygulanıyor. Teorik sınavdan geçenler direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Peki, ehliyet direksiyon sınavı sonuçları sorgulama nasıl ve nereden yapılır? Ehliyet e-sınav sonuçları nereden öğrenilir?

Ehliyet almak isteyen adaylar ve MEB tarafından düzenlenen sınavlara katılan adaylar sonuçları nereden öğreneceğini merak ediyor. Ehliyet e-sınavları Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre uygulanıyor. Teorik sınavdan geçenler direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Peki, ehliyet direksiyon sınavı sonuçları sorgulama nasıl ve nereden yapılır? Ehliyet e-sınav sonuçları nereden öğrenilir?

EHLİYET E SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

E-DEVLET SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Ehliyet sonuçları Milli Eğitim Bakanığı'nın e sınav sonuç ekranı üzerinden açıklanıyor. Sonuçlar aday T.C. numarası ve güvenlik kodunun girilmesi ile görüntülenebiliyor. Sorgulama e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/meb-sinav-sonuc-sorgulama adresinden de sorgulanabiliyor.

2022 EHLİYET SINAVI NE ZAMAN?

Ehliyet sınavları, Her ayın 1'i ile 10'u arası ehliyet başvuruları alınır. Sürücü adayı, kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitimi alır. Teorik sınav tarihi belirlenirken e-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu verilir.

EHLİYET DİREKSİYON SINAVI SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Ehliyet e-sınavının aksine direksiyon sınavı sonuçları için bir sorgulama ekranı bulunmuyor.

Direksiyon sınavı gerçekleştikten sonra komisyon tarafından sonuç tutanağı hazırlanarak sürücü kursuna veriliyor. Direksiyon sınav sonucunu sürücü kursunuzu arayarak öğrenebilirsiniz. Kimi kurslar kursiyerlerine direksiyon sınavı sonucunu sms olarak da gönderebiliyor. Mesaj gelmezse kursu arayarak sonucu aynı gün içerisinde öğrenebilirsiniz.

"DİREKSİYON SINAVINDAN GEÇTİM Mİ?"

Direksiyon sınavınız 35 dakika sürdüyse ve komisyon tarafından uyarı alarak araçtan indirilmediyseniz ve parkuru tamamladıysanı muhtemelen sınavdan geçmişsinizdir.

Ancak sınavınız 35 dakika sürmediyse veya araçtan indirildiyseniz sınavdan kaldınız anlamına gelir.