TBMM gündemine girdi: Ehliyet affı ile ilgili flaş gelişme! “Bir defaya mahsus...”

Trafikte yaptığı hatalar ve kural ihlalleri sebebiyle ehliyetine el konulan birçok sürücü bulunuyor. 1 yıl içerisinde 100 ceza puanı alan şoförlerin ehliyetlerine el konuluyor. Son dönemde ehliyet affı ile ilgili konular gündemdeki yerini alırken MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM'de yaptığı konuşmada dikkat çekici cümlelere yer verdi. İşte ehliyet affı ile ilgili güncel gelişmeler...

Binlerce sürücüyü ilgilendiren ehliyet affı konusu TBMM'ye girmeyi başarı. Trafikte yediği cezalar nedeniyle ehliyetine el konulan birçok sürücü bulunuyor. Ayrıca 1 yıl içerisinde yaptığı hatalar sebebiyle 100 ceza puanı alan kişilerin de sürücü belgelerine el konuluyor. TBMM'de ehliyet affına ilişkin konu gündeme geldi.

EHLİYET AFFI İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM'de yaptığı konuşmada ehliyet affına değindi. Şimşek konuyla ilgili "1 milyona yakın insanımızın talebi, bir defaya mahsus, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olanlara ehliyet affı çıkarılması ve geçimlerini şoförlük yoluyla kazananların da evlerine helal rızık götürebilmeleridir" cümlelerine yer verdi.

Konunun gündeme gelmesi ehliyetine el konulan kişileri umutlandırırken henüz resmi bir açıklama ya da hamle gelmedi. Twitter'ın da gündemine giren ehliyet affı sosyal medyada tartışılmaya başlandı.

EHLİYETE EL KONULAN DURUMLAR HANGİLERİ?

1. 100 ceza puanına ulaşmak

2. Ölüme sebebiyet veren kazaya karışmış olmak

3. Uyuşturucu kullanmış olmak

4. Stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak

5. Ehliyetin geçerlilik süresinin dolması

6. Sağlık durumunun bozulması

7. Hız sınırının aşılması

8. Alkollü araç kullanmak