Ebu Bekir Er Razi yüzlerce yıl önce şifasını yazdı… Dikkat! Yorgunluk ve bitkinliğiniz son bulacak

‘Bitkinliğe ve yorgunluğa ne iyi gelir' sorusunu soranlar tıp ilmine ışık tutan Ebu Bekir Er Razi'nin (Rhazes) kitabındaki yanıtına kulak veriyor. Peki, bitkinlik ve yorgunluk nasıl geçer? İşte, Ebu Bekir Er Razi'nin (Rhazes) bitkinlik ve yorgunluk için şifasını sunduğu formülü…

Fikriyat

Ebu Bekir Er Razi'nin hastalıklara karşı önerdiği tedavi yöntemleri sağlık arayanlar tarafından araştırılıyor. İslam medeniyetinin altın çağında yaşayan ve kendinden sonra gelen alimleri de etkileyen Razi, Arapların Galeni unvanıyla anılmaktadır. Kimyayı tıbbın hizmetin kullanan ilk hekim olan Razi, Batı'da büyük bir şöhrete sahipti. Öyle ki yaşadığı dönem 'Razi Çağı' olarak adlandırılırdı. Tıp ilmine ışık tutan Ebu Bekir Er Razi'nin (Rhazes) bitkinlik ve yorgunluk için şifasını sunduğu tedavi yöntemi işte karşınızda...

Fikriyat'ta yer alan habere göre, tıp ilmine yaptığı katkılarından dolayı 'Arapların Galeni' unvanıyla anılan Ebu Bekir Er Razi'nin (Rhazes) hastalıklara karşı önerdiği tedavi yöntemleri merak ediliyor. İşte, İslam tarihinin başarılı hekimlerinden olan Ebu Bekir Er Razi'nin (Rhazes) bitkinlik ve yorgunluk için yüz yıllar önce kitabında şifasını sunduğu tedavi yöntemleri...

İslam tarihinin en başarılı tabibi Ebu Bekir Er Razi (Rhazes), Hipokrat ve Calinus'tan (Galeni) sonra tıp ilmine yaptığı katkılardan dolayı 'Arapların Galeni' unvanıyla anılmaktadır. Batılıların Rhazes olarak adlandırdığı İslam alimi, kimyayı tıbbın hizmetinde kullanan ilk hekim olarak biliniyor.

BİTKİNLİK VE YORGUNLUĞA DOĞAL ÇÖZÜM

Ünlü hekim Ebu Bekir Er Razi kitabında bitkinlik ve yorgunluk tedavisi için şu formülü dile getirir:

Mesela, on veya daha fazla fersah yol yürüyen bir adamın düçar olduğu yorgunluk ve mafsallarında meydana gelen sertleşmeden dolayı artık ilerlemesi mümkün olmaz.

Tedavisi: Oturduğu bir vakitte tırnaklarına herhangi bir yağ sürmelidir. Bu takdirde aynı şekilde yürümesi mümkün olur.

Yine eğer yaz ve sıcak ise, adamın ayağını soğuk suya tutması da fayda verir.

Eğer kış ise, suyu bedenine değdirmeden, topraklarına kadar tutmalıdır.

İnşaalahu Teala bitkinliği o vakit götürür.

İbn-i Şerif binlerce yıl önce şifasını yazdı! Dalgınlık ve unutkanlık için en etkili çözüm...

Evliya Çelebi'nin dilinden hamsi pilakisi! Seyahatname'de yazılı tek yemek tarifi olmasıyla dikkat çekiyor

Fâtih, II. Bayezid, Yavuz, Kanûnî! Osmanlı padişah hekimi Ahi Çelebi önerdi: Böbrek taşlarını parçalıyor...

İbn-i Şerif 'Öksürüğü giderir, sesi açar' diyerek Yadigar'da reçetesini yazdı! Denemeyen bin pişman oluyor