Ebru Gündeş ve birçok ünlü isim ölümden dönmüştü! O hastalık artık en çok gençlerde görülüyor

Yıllar önce konser öncesi kameralar karşısında aniden bayılan Ebru Gündeş, beyin kanaması geçirerek ölümden dönmüştü. Son yıllarda o hastalığa dair belirtiler artmaya başladı. Uzmanlar hastalığın sinsi sinsi ilerlediğini söyledi. İşte beyin kanamasının sinsi sinsi ilerleyen belirtileri…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Türkiye'nin sevilen sanatçılarından biri olan Ebru Gündeş, 21 yıl önce beyi kanaması geçirmişti. Kameralar karşısında ölümden dönen Gündeş'e erken müdahale edilmişti. Oldukça sinsi sinsi ilerleyen beyin kanaması riskini geçtiğimiz aylarda Justin Bieber ve eşi Hailey Bieber'de yaşamıştı. Ünlü çifte beyin kanamasının ilk aşaması olan beyne pıhtı atmadan kaynaklı yüz felcine ve kısmı felç meydana gelmişti.

EBRU GÜNDEŞ ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ!

Uzmanlar beyin kanamasının kalp krizi gibi oldukça riskli bir sağlık sorunu olduğunu bir kez daha hatırlattı. Geri dönüşü olmayan elzem sonuçlara neden olan beyin kanaması, günümüzde sıklıkla yaşanmaya başladı.

Kuday, Gündeş'i o süreçte hızla ameliyata almamaları durumunda ölümle sonuçlanacağını söylemişti. Beynin damarlarının şiştiğini ve her yerde kan birikintisine rastladıklarını açıklamıştı.

BEYİN KANAMASI NEDEN OLUR? GENÇLERDE ARTTI

Kanda basıncın artması ve damarlarda pıhtı birikmesi sonucu yırtılmalar meydana gelir. Beyindeki damarlarda başlayan yırtılmalar beyin içinde kan birikintisine yol açar. Normalde 50 yaş ve üstü kişilerde görülen beyin kanaması son yıllarda gençlerde sıklıkla görülmeye başlandı.

Uyku bozuklukları, stres, sağlıksız beslenme, gelecek kaygısı ve aşırı alkol tüketimi sonrası yaşanma ihtimali yüzde 70'e çıkar.

BEYİN KANAMASININ SİNSİ SİNSİ İLERLEYEN BELİRTİLERİ...

Güçsüz hafıza

Sık sık baş dönmesi

Mide bulantısı

Strese bağlı terleme

Hafızada bulanıklık

Motor hareketlerinde zayıflama

Yürüme de dengesizlik

Konuşmada yavaşlık

Yorgunluğunuzun nedeni bu olabilir! İmam Gazali'den enerjinizi yükseltecek reçete