MEB 2. dönem not ve devamsızlık girişi bitti mi? E-okul not girişi ne zaman kapanıyor?

Öğretmenler E-okul sistemi üzerinden öğrencilerin yazılı ve sözlü sınavlardan aldıkları notları, devamsızlık bilgisini ve davranış notları gibi bilgileri giriyor. Öğrenciler ve veliler de e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden girilen notları öğrenebiliyor. Peki, E-okul not girişi ne zaman kapanıyor? MEB 2. dönem not ve devamsızlık girişi hangi tarihte bitecek?

MEB takvimine göre, milyonlarca öğrenci 14 Haziran 2024 Cuma günü karnesini alacak. Hem yaz tatili hem de Kurban Bayramı hafta sonu itibari ile başlayacak. Notları karne gününden önceden görmek isteyenler E-OKUL'a girerek sorgulama yapmaya başladı. Peki, E-okul not girişi ne zaman kapanıyor? MEB 2. dönem not ve devamsızlık girişi hangi tarihte bitecek?

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN.

E-OKUL NOT GİRİŞİ NE ZAMAN KAPANIYOR?

e-Okul erişimi süresiz devam ederken e-okul not girişi ise karne dağıtımından birkaç gün öncesine kadar kapanmış oluyor.

2024 yılında okullar 14 Haziran Cuma günü kapanacak. EB 2. dönem not ve devamsızlık girişi de henüz bitmedi. Öğretmenler karne basımına kadar tüm notları ve devamsızlık bilgilerini girmiş olacak.

E OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafa "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu istenmektedir. Bu bilgilerin doğru girilmesi halinde ikinci aşamaya geçilir.

İkinci aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer almaktadır.