E-okul'a karne notları girildi mi, nereden bakılır? E-okul karne sorgulama 2024!

2023-2024 1. dönem karneleri 19 Ocak cuma günü dağıtılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm okul düzeylerinde eğitim öğrenim gören milyonlarca öğrencinin not bilgisi E-okul sistemine de giriliyor. Veliler ve öğrenciler ''E-okul'a karne notları girildi mi, nereden bakılır?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte E-okul karne sorgulama 2024...

E-okul karne sorgulama ekranı 2024 yoğun ilgi görüyor. İlk dönem karneleri bu cuma verilecek ve 15 günlük tatil başlayacak. Bu hafta 1. Dönem notları E-okul sisteme girilmeye başlandı. Not ortalamalarını merak eden öğrenciler aramalarını hızlandırdı. Peki, E-okul'a karne notları girildi mi? E karneye nereden ve nasıl bakılır?

E-OKUL KARNE SORGULAMA 2024!

E OKUL KARNE NOTLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Öğrenci ve veliler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden sistemdeki karne notlarını görüntüleyebiliyor.

E-Okul girişi ile not bilgileri menüdeki "Not Bilgisi" bölümüne tıklanarak öğrenilebiliyor. E Okul üzerinden sınav tarihleri, haftalık ders programı, devamsızlık bilgisi de görüntülenebiliyor.

Karne notlarıysa yıl sonu notları kısmında yer alıyor.

E-OKUL'DA HANGİ İŞLEMLER YAPILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan e-okul sistemi üzerinden öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamalarına ulaşılabiliyor.

E-OKUL VELİ ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Başlangıç olarak, e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıklayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilir.

E OKUL NEDİR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından kullanılabilen bir okul yönetim bilgi sistemidir. Öğrenciler okula kayıt oldukları andan itibaren kişisel bilgileri üzerinden e-Okul hesabı oluşturulur ve öğretmenler tarafından sürekli sağlanan güncel veri girişleri ile birlikte eğitim öğretim yılındaki gelişmeleri e-Okul üzerinden takip edebilir. Öğrenciler ile birlikte veliler de e-Okul üzerinden öğrencinin eğitim hayatındaki durumunu takip etme imkanına sahip olur.