e-okul karne bilgisi (e-karne) ne zaman açılır? e-okul VBS giriş e-karne görüntüleme ekranı

Okullarda ilk dönem 19 Ocak Cuma günü sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, e-Okul üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki milyonlarca öğrencinin karne ve başarı belgelerini erişime açacak. Öğrenciler, e-okul VBS giriş e-karne görüntüleme ekranı üzerinden notlarını ve yıl sonu başarı puanını görüntüleyebilecekler. Peki e-okul karne bilgisi (e-karne) ne zaman açılır? İşte e-okul VBS giriş e-karne görüntüleme ekranı

Okullar 19 Ocak Cuma günü kapanacak. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin sona erecek olmasıyla birlikte öğrenciler karnelerini e-okul VBS giriş e-karne ekranı üzerinden görüntüleyebilecekler. Öğrenciler e-okul VBS giriş e-karne görüntüleme ekranı üzerinden karne notlarının yanı sıra 'takdir ve teşekkür' belgelerine de erişilebilecek. Peki e-okul karne bilgisi (e-karne) ne zaman açılır? e-okul VBS giriş e-karne görüntüleme ekranı

E-OKUL KARNE BİLGİSİ (E-KARNE) NE ZAMAN AÇILIR?

e-okul karne bilgisi ekranı, okulların kapandığı gün sabah saatlerinde açılır. Okullar 19 Ocak Cuma günü kapanacak. e- okul VBS giriş e-karne görüntüleme ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. e-okul karne bilgisi için E-Okul VBS giriş sayfasına tıklayarak istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır.

E-OKUL KARNE NOTU NASIL ÖĞRENİLİR?

E-Okul'dan karne notunu öğrenmek isteyen öğrenciler E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) giriş yaparak karnelerini dijital ortamda görüntüleyebilecekler. E-karne görüntüleme ekranından, karne notu ile takdir - teşekkür belgelerine de erişim sağlanacak. İşte E-Okul VBS giriş e-karne görüntüleme ekranı

E-OKUL VBS GİRİŞ E-KARNE GÖRÜNTÜLEME EKRANI İÇİN TIKLAYIN

e-okul karne bilgisi ekranına okulların kapanmasıyla birlikte öğrenciler tarafından yoğun giriş yapılıyor. E Okul sistemi ile öğrenciler dijital karneleri üzerinden notlarını ve devamsızlık bilgisini görüntüleyebiliyor.

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlanabiliyor. Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu istenmektedir. Bu bilgiler doğru girilirse ikinci aşamaya geçilir.

İkinci aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

Sisteme giriş yaptıktan sonra sol ekranda yer alan "e-Karne" sekmesine tıklayın. Buradan karne ve takdir-teşekkür belgelerine ulaşabilirsiniz.