Tek tıkla önüne geçebilirsiniz! e-Devlet beklenen özelliği aktif etti! İsminizle açılan her işlem artık...

e-Devlet vatandaşların yapacağı işlemleri kolaylaştırmak adına pek çok yeni özellik devreye alıyor. Son olarak dikkat çekecek bir özellik aktif edildi. Bilindiği üzere dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemlerden birisi de bilgilerini ele geçirdiği insanların üzerine şirket açmak ya da bir şirket olduğunu göstermek. e-Devlet geçtiğimiz ay bu sorunu ortadan kaldıracak bir özelliği aktif etti. Kimlik numarasına kısıtlama koyabilme hizmeti artık tüm dolandırıcılıkların önüne geçecek.

e-Devlet beklenen özelliği aktif etti. Tek tıkla önüne geçebilirsiniz. İsminize açılan her işlem artık engellenecek. Dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemlerden birisi de bilgilerini ele geçirdiği insanların üzerine şirket açmak ya da bir şirketin ortağı olarak göstermek. e-Devlet geçtiğimiz ay bu sorunu ortadan kaldıracak bir özelliği aktif etti. Kimlik numarasına kısıtlama koyabilme hizmeti artık tüm dolandırıcılıkların önüne geçecek.

BEKLENEN ÖZELLİK AKTİF EDİLDİ!

e-Devlet'e giriş yapın,

Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS) alanını bulun,

Yeni Başvuru'ya tıklayın,

Kısıtlama getirmek istediğiniz "ortak ya da yetkili" seçeneklerinden birisinin seçilmesiyle birlikte son adıma geçin.

İKİSİ DE ENGELLENİYOR

İkisini işaretleyerek kimlik bilgilerinizin kullanılarak bir şirket veya işletmeye ortak veya yetkili olarak kaydedilmenizin önüne geçebilirsiniz.

Bu işlemleri yapmadan önce "Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden başlatılan şirket/işletme kuruluş veya değişiklik başvurularında ortak ve yetkili olarak eklenmenizin engellenmesi amacıyla kimlik numaranız üzerine kısıt konulacaktır. Kimlik numaranız üzerine ortak ve yetkili olarak eklenilmesine yönelik kısıt konulduğunda, T.C. kimlik numaranız ile MERSİS üzerinden ortak ve yetkili olarak eklenmek istendiğinizde sistem uyarı vererek bu işlemi gerçekleştirmeyecektir." uyarısıyla karşılaşabilirsiniz.