Kameralar kayıttaydı... Dünya'ya düşen meteor böyle görüntülendi!

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a yüzyılı aşkın bir süredir gerçekleşmeyen doğa olayı meydana geldi. İskoçya semalarında görülen göktaşı çevre halkını şaşırttı. Akşam 9'dan sonra meydana gelen olayda ilk önce şiddetli bir ses duyuldu daha sonra ise meteor görüntülendi.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Nereden geldiği henüz tanılanamayan bir meteor İskoçya semalarından Dünya'ya düştü. O anları kayıt altına alan çevre sakinleri meteorun renk gökyüzünden inerken renk değiştirdiğini ifade etti. Uzmanlar yanan bir cismin bulunduğunu ve bu cismin göktaşına ait olabileceğini söyledi.

Aksam.com.tr'nin Daily Record'dan aktardığı habere göre; Ülke genelinde görülen bu olay çevre halkının sokaklara dökülmesine neden oldu. Konuyla ilgili bir İskoçyalı: "Atmosfere ilk çarptığını gördük ve ne olduğundan emin değildik, uçak olabileceğini düşündük. Bir meteor olduğunu anladığımızda büyülendik ve inanamadık" ifadelerine yer verdi.

İngiliz Meteor uzmanları olayın gerçekleştiği gece 800'den fazla meteor sinyali aldığını doğruladı. Kamera kayıtlarına geçen olayda meteorun Atlantik Okyanusu'na düştüğüne inanılıyor.

Öte yandan bilim insanları, kalıntıların Kraliçe'nin cenazesinin olduğu 19 Eylül Pazartesi günü, Highlands'deki Queen Elizabeth Orman Parkı'nda bulunabileceğini umuyor.