Dünyanın en zararlı akıllı telefonları belli oldu! Bu listeye dikkat

Modern dünyanın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar gelişmeye ve geliştirilmeye devam ediyor. Akıllı telefon alırken dikkat edilen kriterler genelde kamerası, bataryası ve fiyatı oluyor. Telefonların yaydığı, insan vücuduna zarar veren radyo frekansları (SAR) birçok hastalığı ve tehlikeyi tetikliyor. İşte SAR değeri yüksek, dünyanın en zararlı telefonlar listesi...

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

SAR değeri yüksek akıllı telefonlar listesi yayınlandı. İnsanın adeta bir uzvu haline gelen akıllı telefonlar sabah uyandıktan sonra gece uyuyana kadar ellerden düşmüyor. Uyurken bile baş ucunda tutulan akıllı telefonlar yaydıkları radyasyon nedeniyle sağlık açısından büyük tehlike oluşturuyor. SAR, yani radyasyon yayılımı insan vücuduna büyük zararlar veriyor.

Akıllı telefon alırken genellikle telefonun dış görünüşü, kamerası, batarya ömrü ve fiyatı göz önünde tutuluyor. Kullanıcıların çoğu alınan telefonun SAR değerini merak etmiyor. Yüksek olması durumunda ciddi sağlık problemleri yaratan SAR değeri yüksek olan akıllı telefonlar listesi belli oldu.

AKILLI TELEFON ALIRKEN SAR DEĞERİNE DİKKAT EDİN

SAR değeri kısaca: Specific absorption rate yani Özgül Soğurma Oranı olarak adlandırılıyor. Vücut belirli oranda bu radyasyonu absorbe etse de SAR değeri yüksek cihazlar bir süre sonra sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor.

SAR, 100 kHz ve 10 Ghz aralığında bulunan alanlara maruz kalma düzeyini ölçmek için kullanılır. 1 gramlık doku başına düşen değerlerle ölçülen SAR belirli bir miktarı geçince kansere kadar birçok hastalığa neden oluyor.

SAR DEĞERİ YÜKSEK TELEFONLAR BELLİ OLDU

BanklessTimes, son raporunda SAR değeri en yüksek akıllı telefonlar listelendi. Listenin başında Motorola Edge modeli 1,79W / Kg SAR oranıyla birinci sırada bulunuyor. İşte listenin tamamı...

SAR değeri en yüksek akıllı telefonlar:

1-Motorola Edge – 1,79W / Kg

2-ZTE Axon 11 5G – 1,59W / Kg

3-OnePlus 6T – 1,55W / Kg

4-Sony Xperia XA2 Plus – 1,41W / Kg

5-Google Pixel 3 XL – 1,39W / Kg

6-Google Pixel 4a – 1,37W / Kg

7-OPPO Reno5 5G – 1, 37W / Kg

8-Sony Xperia XZ1 Compact – 1,36W / Kg

9-Google Pixel 3 – 1,33W / Kg

10-OnePlus 6 – 1,33W / kG