Dünyada var, onlarda yok! Yunan basını kadar olamadılar: Fondaş medyanın KAAN hazımsızlığı

Türkiye'nin savunma sanayisindeki göz bebeği KAAN gökyüzüyle buluştu. Milli muharip uçak KAAN dünyanın dikkatini üzerine çekerken, ABD basınından Almanya'ya, Yunanistan'dan Çin'e tüm dünya ülkeleri Türkiye'nin bu başarısını okuyucularına duyurdu. Türkiye için devrim niteliği taşıyan tarihi gün fondaş medya tarafından görmezden gelindi. Sözcü, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinde KAAN'ın ilk uçuşuna dair tek bir satır bile yer almadı.

aksam.com.tr

Başkan Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin Milli İlerleyişi tam gaz sürüyor. Savunma alanında atılan adımlar meyvelerini veriyor. Türkiye'nin yerli ve milli 5. nesil savaş uçağı KAAN, dün sabah saatlerinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

KAAN'A DÜNYA BASININDAN YAKIN MARKAJ

KAAN'ın ilk uçuşu Türkiye'de sevinçle karşılanırken, ABD, Almanya, Çin, Yunanistan gibi ülkeler bu tarihi gelişmeyi son dakika koduyla okuyucularına sundular.

KAAN için ABD basınından çarpıcı manşet: "Gökleri kıran!" Bir yenilik ve bağımsızlık beyanı!

KAAN, Yunan basınında ses getirdi: Türkiye sayılı ülkelerden biri olacak

Alman Welt gazetesi, KAAN'ın ilk uçuşunu "dönüm noktası" olarak tanımlarken, Yunan basını "Türk savunma sanayinin en büyük projelerinden biri" ifadelerini kullandı.

"Kralların Kralı" KAAN Alman medyasında: ABD F-16 modelinin yerini alacak

DÜNYADA VAR ONLARDA YOK

Türkiye'nin savunma alanındaki başarıları tüm dünya tarafından takdirle karşılandı. Ancak fondaş medya Türkiye'nin tarihi günü olan KAAN'ın ilk uçuşuyla ilgili tek satır dahi yazmadı.

Sözcü, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinde KAAN'ın ilk uçuşuna yer verilmedi.

TAKOZ OLANLAR KAYIPTA

KAAN'ın üretim aşamasındaki ilk parçasıyla, "aklınca" alay etmeye çalışan Cumhuriyet Gazetesi, haberi "Kalorifer peteği gibi" başlığıyla servis etmişti.

Cumhuriyet Gazetesi alay konusu oldu! 24 TV GYY Ömer Özkök: Kalorifer peteği uçtu

HAZIMSIZLARA RAĞMEN TÜRKİYE BAŞARDI

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin hamlelerini baltalamaya çalışanlara KAAN'ın ilk uçuş gününde cevap verdi.

Başkan Erdoğan, "Yapamaz" diyenlere rağmen Türkiye'nin kritik bir aşamayı daha geride bıraktığını belirtirken, "Yapamazlar' diyen öz güven fukaralarına, 'parçası kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara, ilk andan itibaren Kaan projesini baltalamaya çalışan iş birlikçilere rağmen millî muharip uçağımız, hamdolsun göklerle buluştu" ifadelerini kullandı.