Sosyal medyada bir kullanıcı tarafından paylaşılan 1582 tarihli takvimde fark edilen 10 gün kayıp büyük tartışmalara yol açtı. The Real Bello isimli kullanıcını yaptığı paylaşımda, "Herkes takviminizde 1582 yılına gidin ve Ekim ayına bakın..." ifadelerine yer verdi. Kullanıcılar, takvimi kontrol ettikleri zaman bu bilginin gerçek olduğunu kendileri de gördü.
1582 yılının 4 Ekim tarihinde takvimler bir anda 15 Ekim tarihine taşındı. Birçok sosyal medya kullanıcısı bunun mantığını kavramaya ve araştırmaya başladı. Bu zaman atlamasının neden yaşandığı ise sonradan ortaya çıktı.
Kullanıcılar 1582 yılının Ekim ayına gittiği zaman gerçekten de 10 günün eksik olduğunu doğruladı. 1582 yılının 4 Ekim tarihinde takvimler bir anda 15 Ekim tarihine taşındı. Birçok sosyal medya kullanıcısı bunun mantığını kavramaya ve araştırmaya başladı.
Real Bello, paylaşımında, "Miladi Takvim 4 Ekim 1582'de tanıtıldı ve onu Jülyen Takvimine göre yeniden düzenlemek için, doğrudan 15 Ekim'e geçerek on günü ortadan kaldırmak gerekiyordu. 14 Ekim'e kadar kimse doğmadı, kimse ölmedi" cümlelerini dile getirdi.
1582'ye gelindiğinde, her dört yılda bir Artık Gün olan Jülyen takvimi, Dünya'nın yörüngesine göre fazladan 10 gün biriktirmişti. Böylece Papa Gregory, 4 Ekim olan o yıl 10 günü iptal ederek yeni ve son derece doğru takvimine hızlı bir başlangıç yaptı.