Dünya medyası bunu konuşuyor: Başkan Erdoğan'ı daha çok arıyor

Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının bir an önce durması için diplomasi çabalarını yoğun bir şekilde sürdürürken dünya medyası, Ukrayna krizinde Türkiye-Rusya diyaloğunu yorumladı. Fransa 24 ekranlarında Erdoğan-Putin diyaloğunu yorumlayan muhabir Jasper Mortimer, ''Şu bir gerçek ki Erdoğan ve Putin anlaşabiliyor.'' dedi.

Türkiye'nin, Rusya-Ukrayna savaşının durması için diplomasi çabaları yoğun bir şekilde sürüyor.

Çatışmalar devam ederken, Ukrayna'da bir an önce ateşkes ilan edilmesi için çeşitli temaslar kuruluyor.

Kalın: Girişimlerimizi sürdüreceğiz

FRANSIZ KANALINDAN YORUM

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşerek, Ukrayna'da ortaya çıkan tabloya son verilmesi çağrısında bulundu.

Wall Street Journal yazdı! Rusya'dan Suriye hamlesi

"ERDOĞAN'I DAHA ÇOK ARIYOR"

France 24 ekranlarında Erdoğan-Putin diyaloğunu yorumlayan muhabir Jasper Mortimer, "Şu bir gerçek ki Erdoğan ve Putin anlaşabiliyor." dedi.

Putin'in, Erdoğan'ı dünyadaki herhangi bir lideri aramasından daha çok aradığını vurgulayan Mortimer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya liderinden "acilen" silahların susturulmasını ve insani koridorların açılmasını istediğini aktardı.

Rusya'dan kritik Ukrayna açıklaması: Taleplerimiz karşılanırsa dururuz

BAŞKAN ERDOĞAN "ACİL ATEŞKES" ÇAĞRISI YAPTI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde acil ateşkes çağrısı yapmıştı.

MÜZAKEREYE DEVAM

Başkan Erdoğan, "Hep birlikte barışın yolunu açalım" çağrısını yineledi. Başkan Erdoğan, ateşkesin sağlanması, insani koridorların açılması ve bir barış anlaşmasının imzalanması için acilen adım atılmasının önemini vurguladı. Ukrayna tarafıyla ve diğer ülkelerle sürekli temas halinde olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, kapsamlı müzakerelerin yapılması ve netice alınması için çabalarını sürdüreceğini dile getirdi.