Dünya Diş Hekimleri Günü ne zaman? Diş Hekimleri Günü mesajları, Diş hekimine güzel sözler

Diş Hekimleri Günü Kutlama Mesajları, Diş sağlığının öneminin bir kez daha vurgulandığı Dünya Diş Hekimleri Günü'nde paylaşılıyor. Türkiye'de bilimsel diş hekimliğinin temellerinin 22 Kasım 1908 tarihinde atılmasından dolayı 1996 yılından bu yana her yıl 22 Kasım tarihinde 'Diş Hekimleri Günü' kutlanmaktadır. İşte doktorunuza veya diş hekimi yakınlarınıza gönderebileceğiniz en güzel Diş Hekimleri Günü kutlama mesajları ve diş hekimine güzel sözler...

Diş Hekimleri Günü kapsamında kutlama mesajları sosyal medyada paylaşılıyor. Türkiye'de ilk diş hekimliği okulunun açıldığı gün kutlanan Diş Hekimleri Günü farklı tarihlerde olsa da tüm dünyada kutlanıyor. Bu kapsamda doktorunuza veya bu mesleği icra eden yakınlarınıza gönderebileceğiniz en güzel Diş Hekimleri Günü Kutlama Mesajları ve Sözlerini haberimizde derledik. Peki, Dünya Diş Hekimleri Günü ne zaman? İşte Diş Hekimleri Günü mesajları ve sözleri 2023...

DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ NE ZAMAN?

22 Kasım 1908, Tıbbiye'de Muallimler Meclisinde "Dişçi Mektebi" kurulması için müzakerelerin başladığı tarih olduğu için bugün Diş Hekimleri Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Dişçi Mektebi Eğitime ise 1909 tarihinde başlamıştır.

Ülkemizde 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü, içinde bulunduğumuz hafta ise Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanıyor.

1928 yılında onaylanmış olan "Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarz-ı İcrasına Dair Kanun" ile mesleği uygulama yetkisi sadece "Diş Tababeti Mektebi" mezunlarına verilmiştir ve sonra diş hekimliği mesleği bir disiplin altına girmeye başlamıştır. Bu sayede diş hekimliği okulunun gelişimi hızlanmıştır.

DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ MESAJLARI

Sağlık camiasının değerli mensupları, güzel gülüşlerimizin mimarları diş hekimlerinin günü kutlu olsun

Tüm Diş Hekimlerimizin gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Gülüşümüzü güzelleştiren tüm Diş Hekimlerinin ve Diş Hekimi adaylarının" 22 Kasım Diş Hekimleri Günü" kutlu olsun.

Dişlerin sağlığın en önemli göstergesidir. Dünya Diş Hekimleri Günü Kutlu Olsun

Gülümsemelerimizin ardındaki gizli kahramanlar olan tüm diş hekimlerimizin günü kutlu olsun.Meslek hayatınızda başarılar dilerim.

Sağlık ordumuzun vazgeçilmez bir parçası olan tüm diş hekimlerimizin "Dünya Diş Hekimliği Gününü" kutluyoruz.

Ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşması ve korunması için canla başla çalışan değerli diş hekimlerimizin 22 Kasım Diş Hekimleri Günü kutlu olsun.

Diş sağlığı çok önemlidir. Bu önemli vazifede bizlere yardımcı olan tüm Diş Hekimlerimize teşekkürü bir borç biliriz. Diş Hekimleri Günü kutlu olsun.

Değerli ağız diş sağlığı çalışanlarımızın Ağız Diş Sağlığı Haftası'nı, diş hekimlerimizin de 22 Kasım Diş Hekimleri Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Bütün Diş Hekimlerinin 22 Kasım Diş Hekimleri Gününü Tebrik Ederim.

"Ağız ve diş sağlığının korunmasında ve geliştirilmesinde önemli rolleri olan, görevlerini gayret ve özveriyle yerine getiren diş hekimlerimizin 22 Kasım Diş Hekimliği Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, mesleklerinde başarılar diliyorum."

22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü dolayısıyla tüm Diş Hekimlerinin gününü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim.

Toplumumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, bireylerin ağız ve diş sağlığının korunması, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesinde, özverili çalışmalar yürüten tüm diş hekimlerimizin Diş Hekimleri Günü'nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim. Diş Hekimleri Günü Kutlama Mesajları

Halk sağlığı, ağız ve diş sağlığının korunması için fedakarca mücadele eden kıymetli diş hekimlerimizin Diş Hekimleri Günü'nü kutluyoruz.

22 Kasım Diş Hekimleri Günü kapsamında; sağlık sektörünün bu çok önemli dalında, özellikle içinde bulunduğumuz salgın hastalık sürecinde dahi fedakârca hizmet veren tüm diş hekimlerimize teşekkürlerimi sunuyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

Diş Hekimlerimizin Diş Hekimleri Günü'nü ve tüm ağız ve diş sağlığı çalışanlarının Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nı kutlar çalışmalarında başarılar dilerim.

Diş fırçalama alışkanlığının eğitimle erken yaşlarda edinilmesi ileriki yaşlarda sağlığı olumlu etkileyen faktörlerin başında geliyor. Çocuklara diş hekiminden korkmamayı düzenli olarak diş muayenesine giderek öğretebiliriz. Diş Hekimleri Günü kutlu olsun

Halkımızın ağız ve diş sağlığının korunmasında, her türlü bakım ve tedaviyi özverili çalışmalarla sağlayan Diş Hekimlerimizin; 22 Kasım Diş Hekimleri Gününü kutlar, çalışmalarında kolaylıklar dilerim.

Sağlık ordumuzun en önemli neferlerinden olan, ağız ve diş sağlığımızın korunarak sağlıkla beslenebilmemiz ve sağlıkla gülebilmemiz için canla başla çalışan Diş Hekimlerimizin 22 Kasım Diş Hekimleri Günü kutlu olsun.