Dünya astsubaylar günü ne zaman, bugün mü? Dünya astsubaylar günü mesajları ve sözleri...

Dünya astsubaylar günü ile ilgili aramalar hız kazandı. Her yıl 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü olarak kutlanıyor. Yakın çevresindekiler başta olmak üzere astsubay olarak görev yapan ya da emekli Astsubayların bu özel gününü kutlamak isteyenler 17 Ekim Astsubaylar Günü sözleri ve mesajlarını araştırıyorlar. İşte Dünya astsubaylar günü mesajları ve sözleri...

17 Ekim Dünya Astsubaylar günü bugün kutlanıyor. Astsubayları onore etmek için 11 senedir kutlanan bu özel gün ilk defa 17 Ekim 2012 yılından kutlanmıştır. Büyükelçi ve Askeri ataşeler ve siyasi liderlerin katılımlarıyla Dünya Astsubaylar Gününe özel törenler düzenlenerek bugün kutlanıyor. Sosyal medya hesabından bugünü kutlamak isteyenler Dünya astsubaylar günü mesajları ve sözlerini araştırıyor...

17 EKİM DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ SÖZLERİ VE MESAJLARI

17 Ekim Astsubaylar Gününüzü en içten duygularla ve büyük bir minnetle kutlarız.

Ülkemizin Her Köşesinde Gece Gündüz Demeden Görev Yapan Astsubaylarımızın 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü Kutlu Olsun..

Dünya ASTSUBAYLAR GÜNÜ'nüz kutlu olsun. Emeklisi ve görevde olanları dahil Silah Arkadaşlarımıza sağlık ve başarılar diliyoruz...

Ordumuzun belkemiği astsubaylarımızın Dünya Astsubaylar Gününü kutluyor,şehitlerimizi rahmet,gazilerimizi şükranla anıyorum.

Dünya Astsubaylar Günü Kutlu Olsun.

Dünya Astsubaylar günlerini kutlar sağlıklı, huzurlu ve barışın üstün geldiği bir yaşam dileklerimizle.

Tüm Astsubaylarımızın Astsubaylar günü kutlu olsun.

Astsubayların bu özel günü dolayısı ile, Türkiye sınırları içinde ve dışında görev yapan özellikle bölücü terör örgütleri ile mücadele eden meslektaşlarıma başarılar, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmet ve şükranla anarak gazilerimize uzun ömürler dilerim.

Şehitlerimiz gazilerimiz toplumda kanaat önderi konumunda olan üyelerimiz ve Türkiye nin değerlerini yükselten her bir meslektaşımızla birlikte Türkiye' yiz. Dünya Astsubaylar Günü Kutlu Olsun.

Ülkemizdeki ve dünyadaki meslektaşlarımızla ve bize gönül veren siz saygıdeğer konuklarımız ile katkı ve katılımlarıyla bizlere destek olan tüm özel ve tüzel kurum ve kuruluşların yöneticilerine bu özel günümüzde teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ NEDİR?

Birçok kurum ve kuruluşun kutlanacak günler listesinde bulunan Dünya Astsubaylar Günü, yabancı ülke Büyükelçi ve Askeri ataşelerinin, siyasi liderlerin, hükümet temsilcilerinin ve astsubayların katılımı ile her yıl geleneksel halde kutlanan bir gün olmuştur.

17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü; Dünyada ve Türkiye'de çalışan ve emekli olan astsubayların yılda bir gün de olsa kendilerini özel hissetmelerini ve tüm gayretlerini sarf ettikleri, adeta hayatlarını adadıkları mesleklerinin toplum tarafından önemsendiğini görmelerini, meslektaşlarını mesleklerine bağlılığını, kendilerine olan güvenlerin artırılmasını ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı amaçlamaktadır.

ASTSUBAY KİMDİR?

Astsubay subaydan kıdemsiz, er ve erbaşlardan kıdemli olan askerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet veren astsubaylar, emir-komuta zincirindeki konumlarının yanı sıra muhabere ve askeri eğitim gibi alanlarda da görev alırlar. Astsubay, askerî hiyerarşide subay yardımcısına verilen unvandır.

T.C. vatandaşı olan herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişiler astsubay olma hakkına sahiptir. Astsubay olmak isteyenler ilk etapta ÖSYM tarafından düzenlenen sınava girmeli ve başarılı olmalıdırlar. Aynı zamanda Astsubay Meslek Yüksek Okullarından mezun olmaları gerekebilir.