Yeni evlenecekler dikkat! SGK'dan çeyiz yardımı sizler için! Ama belli şartları bulunuyor...

Düğün sezonun gelmesiyle yeni evlenen çiftlere para ödemesi yapılacak! SGK tarafından verilen bu ödemeler, evlenme ödeneği olarak geçiyor. Bu imkandan yararlanmak için belirli şartlar bulunuyor. Temmuz ayında memur ve emekli memurların maaşlarında yapılacak zam ile beraber evlenme ödeneğinde de artış gerçekleşecek. Peki, evlenme ödeneğinden yararlanma şartları neler? Haberimizin içerisinden konuya dair merak edilenlere yer verdik.

Yeni evlenenlere destek geliyor! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) e-SSK ve Bağ-Kur sigortası üzerinden yetim maaşı alanlar aylıklarının 24 katına kadar evlenme ödeneğine sahip olabiliyor. İşte evlenme ödeneğine dair tüm merak edilenler...

EVLENME ÖDENEĞİ (ÇEYİZ PARASI) KİMLER ALABİLİR?

Çeyiz parasını anne veya babasını kaybettiği için yetim maaşı alan kadınlar, yapacakları evlilik öncesinde başvuru yapması halinde bir defaya mahsus alabilmektedir.

Evlenen kadın eğer, 4/A (SSK) ya da 4/B (Bağ-Kur) sigorta kolundan yararlanarak maaş alıyorsa maaşının 24 katına kadar çeyiz parası alabilir.

Diğer yandan evlenen kadın yetim maaşını 4/C (emekli sandığı) sigorta kolundan alıyorsan aylık maaşının 12 katı kadar çeyiz parası alabilir.

ÇEYİZ PARASI ŞARTLARI NELERDİR?

Çeyiz parası alabilmek için gereken şartlar arasında başvuracak kişinin;

Kadın olması, (Erkekler bu ödenekten yararlanamıyor)

Yetim aylığı alıyor olması,

İlk evliliğini yapıyor olması (Bu ödenek sadece bir sefere mahsus ödenir, kişi ikinci veya üçüncü evliliği için çeyiz parası alamaz.)

Çalıştığı için yetim aylığı almayan kadınlar da çeyiz parası alamıyor.