Don't Look Up'ın final sahnesi gibi! Süper Yat'a sadece seçilenler girecek

İnsanlığın hayatta kalmasını sağlamak için Bilim Gemisi yapılıyor. Değeri 700 milyon doları bulacak Süper Yat'a, sadece bilim insanlarının girebilmesi Don't Look Up filminin final sahnesini hatırlattı.

aksam.com.tr

Çeviri-Muhammed Gökalp

Earth 300 adıyla yapılması düşünülen "Bilim Gemisi", olağanüstü bir durumda Dünya'yı kurtaracak bilim insanlarına çalışma ortamı sunmayı hedefliyor. Dünya'nın dört bir yanından seçilmiş 160 bilim insanını barındırabileceği belirtilen bilim gemisine, normal insanların giremeyeceği açıklandı.

Aksam.com.tr'nin The Sun'dan aldığı habere göre, Süper Yat'ın içini iklim değişikliği ve kirlilik gibi insanlığın karşı karşıya olduğu sorunları çözmek için hazırladıklarını söyleyen Earth 300 ekibi, yatın nükleer enerji ile çalışacağını duyurdu.

Yapılan planlara göre yaklaşık 300 metre genişliğinde ve 60 metre yüksekliğinde olacağı düşünülen bilim gemisinin, 22 laboratuvara sahip olacağı söyleniyor. Eart 300'ün son teknolojik ekipmanlara ve 0 karbon salınımıyla çalışacağı bildirildi.

İLK SEFERİ 2025'TE

Gemi araştırma yapmak için yılın 300 gününü denizde geçirebilecek. Eart 300 ekibi " Hayatı seviyoruz ve insanlığın gelecekte hayatta kalmasını sağlamak istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

Şuana kadar bu projeyi 15 ortağın desteklediği söyleniyor. Süper yatın maliyetinin 700 milyon dolara kadar çıkabileceği belirtilirken ilk seferini 2025 yılında yapması planlanıyor.