Madencilerin kullandığı domuzdamı nedir, ne anlama gelir? Domuz damı tahkimatı nasıl yapılır?

Deprem bölgesine gelen birçok ekibin arasında madenci vatandaşlarda bulunuyor. Enkaz altında kalan vatandaşlar ulaşabilmek adına yıkılan binalara giriş yaparken domuz damı tahkimatını uyguluyor. Peki, Domuz damı tahkimatı nasıl yapılır? Madencilerin oluşturduğu domuz damı nedir, ne anlama gelir?

Domuz damı tahkimatı nasıl yapılır? Madencilerin oluşturduğu domuz damı nedir, ne anlama gelir? soruları yoğun olarak araştırılıyor. Madencilikte sıklıkla kullanılan bu uygulama merak edildi. İşte detaylar...

DOMUZ DAMI TAHKİMATI NEDİR?

Madencilikte de kullanılan bu terim travers parçaları, özel hazırlanmış domuz damı direkleri veya bunların arasında profil demirleri de kullanılarak dikdörtgen veya kare prizma şeklinde tavanı tutan ve ayak arkasından tavanın muntazam kırılmasını sağlayan özel tahkimat birimidir.

DOMUZ DAMI TAHKİMATI NASIL YAPILIR?

Domuz damları kamalar, sıktırmalar kullanılmak suretiyle sıkıştırılır. ayak ilerledikçe geriden sökülerek ileri alındığı için buna seyyar domuzdamı" da denir. domuzdamının kolay sökülmesini sağlamak için ağaç domuzdamı direkleri arasında set halinde bir çift madeni domuzdamı direkleri de kullanılır.

Bir TV kanalına konuşan madencilerden biri Domuzdamı tahkimatını burada madenciler yaptılar." dedi. Bir madenci ise domuzdamı tahkimatını anlattı. "Bir ahşaptan yapılır. Bizim en güvendiğimiz tahkimattır. Zonguldak'ta madende ne öğrendiysek onu uyguladık. Yer altını madene uyarladık. Beton blokları kırdıkça sesi arttı. Heyecanlandırdı bizi. "dedi