Dolar yükselir mi, düşer mi? 10 Mayıs dolar ve euro uzman yorumları nelerdir?

Dolar ve euro döviz kurlarında önemli son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Dün en düşük 14,9387 ve en yüksek 15,1350 seviyelerini gören dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,96 üzerinde 15,0924'ten tamamlamıştı. Gözler yaşanan gelişmelerin ardından fiyatların seyrine çevrildi. Peki, dolar yükselir mi, düşer mi? 10 Mayıs dolar ve euro uzman yorumları nelerdir? İşte merak edilenler

Döviz kurlarında yaşanan son dakika gelişmeleri piyasalardaki son durumu takip edenlerin ilgi odağı oluyor. Dolar ve euronun hangi yöne doğru harekete gideceği merak ediliyor. Peki, dolar yükselir mi, düşer mi? 10 Mayıs dolar ve euro uzman yorumları nelerdir? İşte detaylar

DOLAR YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

Analistler, jeopolitik riskler ve Çin'de yeni tip koronavirüs salgını tedbirlerinin devam etmesinin küresel ekonomik büyümeye zarar vereceği endişelerinin arttığını, bu durumun küresel çapta dolar talebinin güçlü kalmasını sağladığını söyledi.

Altın fiyatları için ayakları yerden kesecek tahmin! Tokat tesiri yaratacak rotasından çıkıyor!

Artan enflasyonist baskılar karşısında merkez bankalarının daha şahin politika adımları atmak zorunda kalacağı endişelerinin de riskli varlıklardan kaçışı hızlandırdığını vurgulayan analistler, bugün ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankaları yetkililerinin açıklamalarının döviz piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydetti.

Analistler veri gündeminde yurt dışında Almanya'da ZEW endekslerinin öne çıktığını belirterek, tahvil faizlerinin seyrinin de yakından izleneceğini bildirdi.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi dün yüzde 3,21 ile Kasım 2018'den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından yüzde 3,06 seviyesinde dengelendi.